Til februar kaster Copenhagen Light Festival lys over byen. På åbningsaftenen 1. februar kan du blandt andet besøge Kayak Bar til masser af lys og musik.
Til februar kaster Copenhagen Light Festival lys over byen. På åbningsaftenen 1. februar kan du blandt andet besøge Kayak Bar til masser af lys og musik. - Foto: Arkivfoto: Copenhagen Light Festival

I en mørk tid: Festival sætter lys til København

Det er ikke nogen specielt kold tid, vi lever i. Det er nærmere en mørk tid, men til februar bliver mørke tider lysere, for her blænder en række aktører op for Copenhagen Light Festival, der byder på masser af lyskunst rundt omkring i byen.

Lysfesten varer 23 dage og starter officielt lørdag 1. februar, hvor Børsen skyder festivalen i gang med lyskunst, både inden- og udenfor. Samme aften åbner Kayak Bar til lys og musik ved vandet, ligesom du kan komme på oplyst kanalrundfart langs kajen.

Derudover byder festivalen på lysaftener hos København Zoo, der holder åbent alle lørdage under festivalen og i vinterferien. Du kan også opleve et oplyst København, mens du dyrker motion, for BLOX/DAC afholder nemlig et såkaldt lysløb langs kanalerne på Christianshavn og Slotsholmen.

På Refshaleøen kan man opleve tre elektroniske musikarrangementer sammen med værket Solaris og tre af de største danske elektroniske kunstnere – nemlig TOM and his computer, Mike Sheridan og God Goes Deep.

De mange værker er tændt fra omkring kl. 17-22 hver dag under festivalen, når mørket har lagt sig over byen. Bag festivalen står Foreningen for Københavns Lysfestival/Copenhagen Light Festival, der består af partnere fra Tivoli, Stromma Danmark, Louis Poulsen, Vnr.TV og Pia Allerslev.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
I uge 4 udbredte elever, forældre og lærere fra Ellebjerg Skole budskaber om god stil i Sydhavnen.

Essay om god stil: Hvad betyder det at være et godt menneske?

Gadefesten Distortion har søgt om at lave flere zoner med betalingsadgang på både Vesterbro og Nørrebro. Der er politisk uenighed om hvorvidt de skal have lov.

Distortion vil lukke festen: Møder politisk modstand