Ninna Hedeager på rundtur med områdefornyelsen i oktober 2018.. ArkivfOTO: Martin Sørensen
Ninna Hedeager på rundtur med områdefornyelsen i oktober 2018.. ArkivfOTO: Martin Sørensen

Områdefornyelsen Sundby tilbage på sporet

Områdefornyelsen Sundby er tilbage efter et års pause, så nu får drømmen om et sammenhængende Sundby fra fælled til strand nyt liv igen.

Anlægsloftet satte Områdefornyelsen på pause i et år, men i starten af januar flyttede sekretariatet tilbage til kvarteret. Når der igen er fuld damp under kedlerne, skal der arbejdes videre med udviklingsprojekter som nedbrydning af barrierer i Filipsparken, udvikling af Sundbyøster Plads som et levende centrum i bydelen og etablering af nye rekreative opholdsmuligheder på Sundby Kirkegård.

Alle projekterne skabt i tæt samarbejde mellem Områdefornyelse Sundby og lokale kræfter i regi af kvarterplanen ’Sundby for alle’.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager (EL) glæder sig til, at arbejdet kan starte op igen:

»Områdefornyelsen Sundby er lykkedes med at engagere en masse lokale mennesker, som ønsker at løfte Sundby og skabe en bedre bydel for alle. Nu har Områdefornyelsen været på et års ufrivillig pause, men jeg har et klart indtryk af, at både de mange frivillige og medarbejderne i områdefornyelsen absolut er både klar til og ivrige for at trække i arbejdstøjet igen.

På den baggrund er jeg sikker på, at Sundby går en endnu lysere fremtid i møde, og derfor glæder jeg mig meget til, at indsatsen kan fortsætte, når nytåret er skudt ind,« siger Ninna Hedeager.

Ud over udvikling af fysiske byrum i kvarteret er det målet at involvere de unge i udviklingen af bydelen gennem projektet ‘Unge skaber byrum’ og støtte lokale sociale og kulturelle aktiviteter, der binder bydelen sammen.

Sat i bero

Områdefornyelsen blev sat i bero i 2019 på grund af anlægsloftet i Københavns Kommune. Anlægsloftet er besluttet af KL og regeringen og er afgørende for, hvor mange penge kommunen må bruge til byggeri, anlæg og renovering.

I april blev det dog politisk besluttet, at Områdefornyelse Sundby efter at have været i bero i 2019, skulle sættes i gang igen fra januar 2020. Derfor vendte Områdefornyelsen Sundby tilbage fra årsskiftet og skal nu fortsætte det arbejde, der blev sat i gang i 2018.

Områdefornyelsen startede med nytårskur i fredags i lokalerne på Parmagade 45.

Læs kvarterplanen eller engager dig i en af de mange projektudviklingsgrupper: kk.dk/omraadefornyelsesundby

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
På tirsdag skal lokaludvalg, borgere og eksperter diskutere mulighederne for et eventuelt stofrum i Sundholm.

Sig din mening: Lokaludvalg inviterer på møde om stofrum

Enhedslisten har inviteret byplanlægger og forfatter Peter Schultz Jørgensen til borgermødet. FOTO: Enhedslisten

Borgermøde: Hvordan sikrer vi en bæredygtig by?