Sådan kommer byggeriet til at se ud, når det efter planen står færdigt i 2024.
Sådan kommer byggeriet til at se ud, når det efter planen står færdigt i 2024. - Foto: Ny Psykiatri Bispebjerg

Nye rammer til Psykiatrisk Center København: Nu tages det første spadestik til fremtidens psykiatri

Over de kommende år flytter Psykiatrisk Center København ind i nye rammer på Bispebjerg, og onsdag 29. januar bliver de første spadestik til Ny Psykiatri Bispebjerg taget.

De store tårnkraner er allerede rejst, og byggepladsen er nu klar til at påbegynde byggeriet, der skal danne rammerne til fremtidens Psykiatrisk Center København. Og du kan være med.

Onsdag klokken 13 er der nemlig mulighed for at deltage, når det første skridt mod fremtidens psykiatri på Bispebjerg bliver taget.

Først vil der være velkomst ved Martin Lund, der er direktør for Region Hovedstadens Psykiatri, og han vil blive efterfulgt at Sophie Hæstorp Andersen, der er formand for Region Hovedstaden, og Line Duelund, der er centerchef for Psykiatrisk Center København. Efterfølgende er der reception.

Byggeriet opføres i to etaper, og efter den første del, der forventes at stå færdig i 2022, flytter centerets psykiatriske akutmodtagelse ind med 74 sengestuer. Derefter påbegyndes anden etape, der i første omgang går på at rive de nuværende bygninger ned.

Byggeriet forventes at være færdigt i 2024, og det samlede budget er 1,2 milliarder kroner.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Her ses nogle af de skulpturer, der vil være i den kommende udstilling.

Bye Bye Plastik: Udstilling om plastikspild i Nørrebrohallen

Byggeriet skulle være afsluttet i 2016, men broen mellem Nørrebro og Østerbro var klar i 2016. arkivfoto: Michael Paldan

Universitetsbygning bliver forsinket og meget dyrere