Hassan Najei har bokset i Bispebjerg Bokseklub i ti år. Boksningen har hjulpet ham med at blive bedre til at bevare roen. I dag træner han børneholdet i Bispebjerg Bokseklub.
Hassan Najei har bokset i Bispebjerg Bokseklub i ti år. Boksningen har hjulpet ham med at blive bedre til at bevare roen. I dag træner han børneholdet i Bispebjerg Bokseklub. - Foto: Byrd/Jacob Crawfurd

I Bispebjerg Bokseklub finder unge fællesskab og en vej væk fra gaden

Bispebjerg Bokseklub er meget mere end bare en bokseklub. Klubben har fokus på at være et socialt samlingspunkt for unge fra udsatte områder på Ydre Nørrebro og i Nordvest, og deres arbejde er netop blevet belønnet af foreningen Østifterne.

Da Hassan Najei for første gang trådte ind af døren til Bispebjerg Bokseklub for ti år siden, havde han svært ved at styre sit temperament, han rodede sig hurtigt ud i ballade og var blevet smidt ud af fodboldklubben. Men boksning skulle vise sig at være den helt rigtige løsning for den unge mand, der er vokset op i Nordvest.

Når du bokser, er du nødt til at fokusere, og du lærer hurtigt, at du får flere tæsk i ringen, når du bliver sur, fordi du mister koncentrationen. Det har gjort, at jeg i dag er meget bedre til at bevare roen.

Hassan Najei, bokser og træner i Bispebjerg Bokseklub

»Jeg fandt ud af, at boksning var en god måde at komme ud med aggressionerne på. Når du bokser, er du nødt til at fokusere, og du lærer hurtigt, at du får flere tæsk i ringen, når du bliver sur, fordi du mister koncentrationen. Det har gjort, at jeg i dag er meget bedre til at bevare roen. Det har hjulpet mig rigtig, rigtig meget,« siger Hassan, som siden blev en dygtig bokser og i dag træner Bispebjerg Bokseklubs børnehold her i Grøndalscentret.

Hassans historie er ikke enestående. Gennem årene har Bispebjerg Bokseklub givet en række unge mennesker fra udsatte områder muligheden for at komme væk fra gaden og tilbudt dem at være en del af et stærkt fællesskab, hvor de kan få opbygget både selvværd og selvtillid.

Klubben samarbejder med SSP og Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune, og det betyder, at den unge ikke nødvendigvis slippes, når han forlader træningssalen i Grøndalscentret.

Tidligere kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev kom forbi bokseklubben for at lykønske dem med donationen fra foreningen Østifterne, som hun er medlem af. Til venstre ses klubbens formand Ali og til højre bestyrelsesmedlem Johnny Pregel.

Tidligere kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev kom forbi bokseklubben for at lykønske dem med donationen fra foreningen Østifterne, som hun er medlem af. Til venstre ses klubbens formand Ali og til højre bestyrelsesmedlem Johnny Pregel. – Foto: Byrd/Jacob Crawfurd

Hjælp til drømmene

Klubbens arbejde og fokus på at være et socialt samlingssted er da heller ikke gået ubemærket hen. Bispebjerg Bokseklub er netop blevet belønnet med en check på 25.000 kroner af foreningen Østifterne, som støtter skadeforebyggende aktiviteter, uddannelse, humanitære støtte- og hjælpeaktiviteter samt almennyttige formål.

I den forbindelse har Bispebjerg Bokseklub her til aften fået besøg af tidligere kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev, som i dag sidder som medlem af Østifterne.

»Vi vil gerne være med til at løfte på den sociale front, for vi ved, hvor meget det betyder for de unge. Vi vil gerne vise klubben, at der faktisk er nogen derude i verden, der vil hjælpe dem,« siger Pia Allerselv, som må hæve stemmen for ikke at blive overdøvet af smældene fra boksehandskerne, der rammer plethandskerne.

Hold for piger

Tilkendegivelsen fra Østifterne betyder da også meget for klubben, som har en stram økonomi, fortæller bestyrelsesmedlem Johnny Pregel.

»I dag er vi slået sammen med Kelly Vanløse Bokseklub, som vi deler træningsfaciliteter og tider med, og det mister vi medlemmer på. Vi var to klubber i mange år, og det drømmer vi om at blive igen. Som det er nu, har vi ikke råd til at deltage i stævner eller tage på træningslejre, og det er en skam, for vi har nogle virkelig dygtige boksere i klubben, og gennem tiden har vi haft både Danmarks- og Sjællandsmestre. Her er så meget potentiale. Så det er stort at få den donation. Vi er helt vilde!,« siger han med et smil.

Børn og unge fra otte år kan blive medlem af bokseklubben. Det kræver blot, at du kan koncentrere dig og udvise disciplin.

Børn og unge fra otte år kan blive medlem af bokseklubben. Det kræver blot, at du kan koncentrere dig og udvise disciplin. – Foto: Byrd/Jacob Crawfurd

I klubben drømmer de også om at etablere et pigehold, da der er mange piger på gaden på Ydre Nørrebro og i Nordvest, og der står allerede 20 piger i kø, som gerne vil med på et boksehold. For boksning er for alle, uanset køn eller hvilken baggrund du har, fortæller Jens Larsen, der har været træner i 23 år.

»Vi prøver at sørge for, at alle føler sig velkomne, uanset om du er en hvid kartoffel som mig eller en brun kartoffel som Hassan her,« siger han med et glimt i øjet og klapper en smilende Hassan Najei på skulderen.

Hvad er det, boksning kan efter din mening, som for eksempel fodbold ikke kan?

»I boksning tager du ikke en andens plads. Du tager ikke noget fra nogen, for det er en solopræstation. I en sport som fodbold kan der nogle gange opstå et skel, fordi nogle bare gerne vil spille hyggebold, mens andre vil være den bedste. Det skel oplever man ikke her,« siger Jens Larsen.

Du kan læse mere om Bispebjerg Bokseklub på www.bbk1949.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Efter forestillingerne deler Rasmus Klump og vennerne bjørnekrammere ud til børn og barnlige sjæle.

Rasmus Klump laver vinterløjer på Plænen

Unge under 18 må ifølge loven ikke købe tobak. Det bliver dog langt fra altid overholdt. I finansloven er der øremærket fem millioner kroner til øget kontrol af salg til mindreårige.

Røgfri generation – for børnenes skyld