Folketingspolitiker Katarina Ammitzbøll glæder sig over Frederiksbergs indsats for at gøre det nemmere for ældre at blive på arbejdsmarkedet.
Folketingspolitiker Katarina Ammitzbøll glæder sig over Frederiksbergs indsats for at gøre det nemmere for ældre at blive på arbejdsmarkedet. - Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

DEBAT: Fjern junglen af regler om modregning for pensionister

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning

Katarina Ammitzbøll (K), folketingsmedlem

Det kan ganske enkelt ikke passe, at vores folkepensionister skal mødes af en jungle af besværligt bøvl og bureaukrati, bare fordi de har lyst til at arbejde lidt.

For mig giver det ingen mening, at pensionisterne skal tage stilling til et utal af ting som for eksempel maksimum beløbsgrænser, modregningsprocenter, og hvad der eventuelt skal modregnes i både deres folkepension, ældrecheck og pensionstillæg, fordi de vil arbejde.

Det er som om, at man skal straffes for at ville arbejde på grund af en fødselsattest.

Derfor glæder jeg mig selvfølgelig også over, at både Ældre Sagen og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) i denne uge har opfordret til at lade folkepensionister arbejde uden modregning. Et forslag, som vi i Det Konservative Folkeparti også bragte i et udspil sidste år.

Som reglerne er i dag, er det simpelthen ikke attraktivt nok for vores ældre borgere at arbejde på trods af deres mange års erfaring.

Det er jo tosset, når vi samtidig har et erhvervsliv og en offentlig servicesektor, der higer efter arbejdskraft.

Vi vælger at skubbe en meget værdifuld ressource væk, når vi bremser de ældre i at arbejde.

Frederiksberg Kommune har gjort en god indsats for at imødekomme ældres lyst til at blive på arbejdsmarkedet.

Ældres tilknytning til arbejdsmarkedet er et af de fire største fokusområder i Frederiksberg Kommunes ældrepolitik. Det bør være en inspiration for andre kommuner.

Det kan være en stor omvæltning ikke at skulle møde på arbejde hver dag og ikke længere have kontakt til kollegaer fra den ene dag til anden.

Omvendt kan man heller ikke forvente, at ældre borgere skal arbejde fuldtid. En mulighed er at arbejde 50 eller 75 procent.

Det vil give mulighed for samfundet at få nytte af de ældres gode arbejdskraft, og samtidig vil de kunne beholde deres sociale liv og føle, at der fortsat er et behov for dem.

Alt for mange ældre føler sig nemlig ensomme i dag.

Det er altså en fordel for både erhvervslivet og for de ældre, hvis de ældre vælger at arbejde, hvis de har lyst og kan – eller sådan burde det i hvert fald være.

I Det Konservative Folkeparti vil vi gerne fastholde vores ældre borgere – ikke bremse dem. Derfor skal alle regler fjernes om modregning af folkepension for at arbejde.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Diget ved Nordstranden i Dragør.

Digeprojekt i Dragør: Kommunen beder om viden og ideer fra borgerne

Her ses nogle af de skulpturer, der vil være i den kommende udstilling.

Bye Bye Plastik: Udstilling om plastikspild i Nørrebrohallen