Studietur for lokale politikere til Damhusengens Skole i Vanløse.
Studietur for lokale politikere til Damhusengens Skole i Vanløse. - Foto: Julie Grothen

På skolegårdskig i Vanløse og Nørrebro

Der er ikke mange kvadratmeter at gøre godt med, hvis man tænker skolegård på for eksempel Skolen på Grundtvigsvej. Derfor tog Undervisningsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget forleden en morgentur over bygrænsen til Københavns Kommune for at få gode ideer til nytænkning af skolegårde på Frederiksberg.

Turen gik til Damhusengens Skole i Vanløse og Guldberg Skole på Nørrebro.

Med på turen var medlemmer af de to udvalg og forældre fra Skolen på Grundtvigsvej.

Luk vej for trafik

Forældrene fra Skolen på Grundtvigsvej syntes, det var en god tur med inspirerende løsninger.

Og så har de et par forslag til politikerne, når der skal tænkes alternative skolegårde på Skolen på Grundtvigsvej.

Forældregruppen fra Skolen på Grundtvigsvej foreslår blandt andet, at fleksarealet på Henrik Steffens Vej overgår til status som lege- og skolegårdsområde, dog med mulighed for brandvej og cyklister på arealet. Forældrene ser også gerne, at vejen lukkes permanent for biler.

Et andet forslag fra forældrenes side er, at skolegården bliver forvandlet til et åbent legeområde for eleverne, men også børn og unge i området.

Forældregruppen håber, at politikerne vil inddrage skolens ledelse og forældregruppen, før de beslutter sig for en model for Skolen på Grundtvigsvej.

Et fint forslag

En af de politikere, der var med på turen, var Thyge Enevoldsen (EL).

»Jeg synes, vi fik meget ud af at se eksemplerne fra København, og det var virkelig godt at repræsentanter fra skolen og forældrene var med på turen. De har nu kommet med et rigtigt fint forslag som vi støtter. Og jeg forventer, det kan vedtages, selv om nogle partier generelt er imod af vi begrænser biltrafikken. Men vi så i København, at det kan lade sig gøre.« he

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
»Jeg har da favoritværker af de forskellige keramikere, som jeg samler på. Men at udpege én vase eller én figur, det kan jeg simpelthen ikke,« siger Christian Jakobsen.

»En vellykket glasur gør mig glad«

Nu kan du igen stige på Cityringen, der har været midlertidigt lukket.

Har du savnet den? Nu kan du igen stige på Cityringen