Siden sommer er der ikke sket noget ved byggeriet af Kulturcenter Kildevæld.
Siden sommer er der ikke sket noget ved byggeriet af Kulturcenter Kildevæld. - Foto: Thomas Frederiksen

Kulturcenter ligger helt stille

Der er foretaget den første syns- og skønsrapport for det skandaleramte kulturcenterbyggeri, og en ny venter til marts. Der er endnu ingen tidsplan for færdiggørelsen.

»Hvor lang tid mon der går, før det står færdigt,« tænker en mor højt, mens hun kører forbi med sit barn på cykel ved Kulturcenter Kildevæld.

Der er ikke sket nogen nævneværdig udvikling siden sidste sommer, hvor det kom frem, at der var fundet alvorlige fejl i byggeriet.

Der er fugt og risiko for vækst af skimmelsvamp, og det er ikke projekteret korrekt,

Det fremgår af en syns- og skønsrapports første del for Kulturcenter Kildevæld ved Kildevældsskolen, som er foretaget i december.

Helt stille

Syns- og skønsrapporten skal nu fastslå, hvad der er gået så galt.

En foreløbig rapport peger på mange af de steder, det er gået galt, den følges op af en ny, der forventes til marts.

»Byggeri København er nu ved at gennemgå skønserklæring 1 med henblik på at vurdere, hvilken betydning det har for færdiggørelsen af kulturcentret. Anden halvdel af syn- og skønsvurderingen forventes at foreligge i marts,« lyder det fra Byggeri København i Københavns Kommune i en skriftlig kommentar til Østerbro Avis.

Byggeriet står derfor helt stille, og der ingen tidsplan for, hvornår det begynder igen.

»Byggeri København vil vurdere tidshorisonten igen for færdiggørelsen af byggeriet på baggrund af en nærmere gennemgang af syn- og skønserklæringen,« lyder det.

Der mangler styring

Helt oprindeligt skulle kulturcentret være åbnet i 2016.

Siden blev det rykket til 2018, da byggeriet skulle følges ad med renoveringen af Kildevældsskolen.

Første spadestik var i 2017, men åbningen blev udsat til 2019, hvor der endda var rejsegilde i januar, hvorefter det blev udsat på ubestemt tid i sommeren 2019, da der var fundet skimmelsvamp.

Ind i mellem havde kommunen opsagt samarbejdet med totalrådgiveren.

Mangler styring

Formand for Østerbro Lokaludvalg Allan Marouf advarede allerede ved den første udsættelse fra 2016 til 2018 mod, at det ville blive udsat yderligere. Tiden har givet ham ret, selvom han ikke havde forestillet sig, at det blev sådan en skandale.

»Der mangler total styring, og der mangler total overvågning. Byggeri København har haft to projektledere på byggeriet, og det burde være garant for, at der ikke var byggesjusk,« siger han og tilføjer:

»Overborgmesteren og den daværende kulturborgmester var med til første spadestik, og overborgmesteren var kisteglad for, at kulturcentret snart åbnede. Man har holdt overborgmesteren, politikerne og borgerne for nar,« mener Allan Marouf, der mener, at der snart må komme en klar tidsplan fra Byggeri København.

Smilene var brede hos borgmestre og lokaludvalgsformand Allan Marouf og andre aktører, da første spadestik skulle tages til kulturcentret i september 2017.

Smilene var brede hos borgmestre og lokaludvalgsformand Allan Marouf og andre aktører, da første spadestik skulle tages til kulturcentret i september 2017. – Foto: N/A

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Lisanne og Laura i netværkshuset for et års tid siden.

Netværk for voldsramte større end midlerne: Beder om hjælp til at fortsætte

Ole Kibsgaard spiller koncert i forbindelse med åbningen af festivalen.

Dyrenes tårn: Rundetaarn helt nede i børnehøjde