»Jeg har allerede bagt den masser af gange, og jeg kan sige så meget, at mine drenge elsker den. Men I må vente lidt endnu med at smage den,« siger Victoria Askjær med et glimt i øjet om den ny velgørenhedskage, hun har lavet sammen med Konditorbager i forbindelse med Danmarks Indsamlingen.
»Jeg har allerede bagt den masser af gange, og jeg kan sige så meget, at mine drenge elsker den. Men I må vente lidt endnu med at smage den,« siger Victoria Askjær med et glimt i øjet om den ny velgørenhedskage, hun har lavet sammen med Konditorbager i forbindelse med Danmarks Indsamlingen. - Foto: PR-foto.

Amager-bager sælger kage sammen med Victoria fra Den Store Bagedyst

Jakobs KonditorBager i Holmbladsgade sælger resten af januar et sandt mesterværk skabt i samarbejde med finalist i Den Store Bagedyst, Victoria Askjær. For hvert solgt kage doneres fem kroner til Danmarks Indsamlingen.

Nu får alle kageelskere mulighed for at smage en kreation fra Victoria Askjær, der er kendt som finalist i Den Store Bagedyst 2019. Selvom konkurrencen for længst er slut, fylder kager stadig en stor del i hendes liv, og i samarbejde med KonditorBager har hun skabt Danmarkskagen. Hver gang en kage bliver solgt, donerer bagerkæden fem kroner til Danmarks Indsamlingen 2020, der i år har børn på flugt som tema. Kagen kan købes hos Jakobs KonditorBageri Holmbladsgade hele vejen frem til det store TV-show, der afslutter landsindsamlingen.

»Jeg har selv to små børn og ved, hvor meget det betyder for et barn at kunne føle sig tryg. At være på flugt må være noget af det mest utrygge, et barn kan opleve,« siger Victoria Askjær, der konkret står bag sammensætningen af kagen i form af de smage og elementer, der indgår i den.

Kagen består af en mazarinbund med et tyndt lag mørk chokolade, æblekompot med et tvist af citron og kardemomme, omkredset af en chokolademousse lavet på hvid chokolade fra Belgien. Kagen er pyntet med marengstoppe, mere hvid chokolade og strimler af citronskal.

Kage med god smag i munden

Bagermester Jakob Theis Møller, er imponeret over den rutinerede amatørs sammensætning af smage og teknik. Han opfordrer samtidig alle til at købe kagen og få god smag i munden.

»Her i bageriet bager vi alt fra bunden, og vi sætter virkelig en ære i det gode håndværk. Og jeg må sige, at jeg var imponeret over den kage, som Victoria har skabt. Det er konditorhåndværk i høj klasse, og den ser rigtig flot ud. Ja, og så smager den bare dejligt,« siger Jakob Theis Møller, der er stolt af at kunne bidrage til Danmarks Indsamlingen.

Bageriet på Holmbladsgade har store forventninger til salget af Danmarkskagen, og hvis salget stikker helt af, bliver kagen en fast del af dessertkagesortimentet.

For at markere støtten til Danmarks Indsamlingen er hele bagerbutikken indhyllet i Dannebrog, og flaget pryder også poser og kageæsker i perioden.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Den gode stil har bredt sig i bus 9A.19

Se billederne: En uge i den gode stils tjeneste

På tirsdag skal lokaludvalg, borgere og eksperter diskutere mulighederne for et eventuelt stofrum i Sundholm.

Sig din mening: Lokaludvalg inviterer på møde om stofrum