Tårnby vil kortlægge støj- og partikelforurening, måske også via Googlebilers målinger.
Tårnby vil kortlægge støj- og partikelforurening, måske også via Googlebilers målinger. - Foto: Ole Steen/Ritzau Scanpix

Tårnby Kommune vil måle støj- og partikelforurening

Tårnby Kommune gør nu klar til at få kortlagt omfanget af støj- og partikelforurening, skriver kommunen på sin hjemmeside. Formålet er at sætte fokus på forureningens indflydelse på sundhed, især hvor der er skoler, daginstitutioner og idrætsanlæg.

Først skal der inddrages uvildige analyseorganisationer, indhentes tilbud fra aktører på området og holdes møder med Miljøstyrelsen, lufthavnen og relevante interesseorganisationer. Og så afklares mulighederne for at kortlægge partikelforurening på baggrund af de data, som Googlebiler har indsamlet i hovedstadsområdet.

Det forventes, at byrådet til maj skal tage endelig stilling til tilbud på undersøgelserne, der så sættes i gang.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Det lille læskur skal snart pilles ned, men den lange bænk bliver muligvis stående. Uanset hvad, så går processen med at flytte øldrikkerne retur til Enghave Plads i gang nu. FOTO: René Mølskov

Øldrikkerne skal tilbage på Enghave Plads

Anne Aarsland og Mette Helena Rasmussen står bag Frederiks Salonen, der kan ses i hele februar i en herskabslejlighed ved Marmorkirken.

Mondæn herskabslejlighed på 740 kvadratmeter bliver fyldt med kunst