Anne Aarsland og Mette Helena Rasmussen står bag Frederiks Salonen, der kan ses i hele februar i en herskabslejlighed ved Marmorkirken.
Anne Aarsland og Mette Helena Rasmussen står bag Frederiks Salonen, der kan ses i hele februar i en herskabslejlighed ved Marmorkirken. - Foto: Tia Borgsmidt

Mondæn herskabslejlighed på 740 kvadratmeter bliver fyldt med kunst

Møbelklassikere af Hans Wegner og Nanna Ditzel flankeres i den kommende måned af moderne kunst, når Kunst-salonen rykker ind i en stor herskabslejlighed lige ved Marmorkirken.

Offentlige kunstudstillinger i private hjem. Det er ideen bag Kunstsalonen, der som et omrejsende cirkus bringer kunsten ud i forskellige områder.

Nu prøver Anne Aarsland og Mette Helena Rasmussen, der står bag Kunstsalonen, noget nyt.

For der er ikke helt tale om et privat hjem, når Kunstsalonen rykker ind i møbelvirksomheden Getamas store mondæne herskabslejlighed i ’Frederiksgade 1’ – lige ved Marmorkirken.

»Vi er optaget af kunst, design, interiør og hjemlighed, og i en naturlig forbindelse med det ligger møbelkunst. Derfor er det heller ikke underligt for os nu at rykke ind i et skatkammer af designklassikere, hvor der ikke bor en egentlig familie,« siger Mette Helena Rasmussen.

Huset blev bygget af C. F. Tietgen i begyndelsen af 1880’erne og ejes af Holger Kvist Fonden. Visionen med huset er at skabe en stærk platform for dansk/nordisk kunst og design. Kunstsalonen flytter ind på hele tredjesalen i Frederiksgade 1, og udstillingen hedder derfor Frederiks Salonen.

Designklassikere

På Frederiks Salonen kan du opleve kunstværker af mere end 40 forskellige etablerede og upcoming samtidskunstnere i et samspil med Hans J. Wegners, Nanna Ditzels og Mogens Kochs designklassikere, når Kunstsalonen indtager de mange højloftede stuer.

Mette Helena Rasmussen og Anne Aarsland vil transformere den store lejlighed i Frederiksgade 1 til en kunstnerisk fortolkning af et hjem, hvor design og samtidskunst kombineres.

Overdådige lokaler

»Det er spændende for os at få lov til at flytte kunsten ind i Getamas overdådige lokaler. Det er en stor ære og med respekt, at vi træder et lille bitte skridt ind i rækken af store danske personligheder, som har bidraget til Getamas univers gennem tiden, og det bliver en oplevelse at installere kunstværkerne i dialog med Nanna Ditzel og Wegners klassikere i den historiske lejlighed i Frederiksgade 1,« siger Anne Aarsland.

I forbindelse med udstillingen får Getama også besøg af auktionshuset Lauritz.com, og du kan møde direktør Mette Rode Sundstrøm og Lauritz.com’s eksperter, der tilbyder at vurdere dine møbler, kunstværker og smykker.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tårnby vil kortlægge støj- og partikelforurening, måske også via Googlebilers målinger.

Tårnby Kommune vil måle støj- og partikelforurening

Jan Nørgaard og Niels Kjøngsdal fra Amager Records, da de i december 2018 blev Månedens Amagerbutik. Siden er butikken flyttet til Amagerbrogade 126, og på mandag kan du høre Niels Kjøngsdal fortælle om vinyler, rock og Amager Records i radioprogrammet Rock Nørd.

Dobbelt op på Amager: Amager Records i radiostudiet hos Laura Pold