Loyal To Familia er nu officielt en ulovlig forening og skal opløses. Det er netop afgjort i Københavns Byret.
Loyal To Familia er nu officielt en ulovlig forening og skal opløses. Det er netop afgjort i Københavns Byret. - Foto: Ritzau/Scanpix

Netop afgjort: Loyal To Familia skal opløses

Københavns Byret har netop truffet afgørelse i sagen om Loyal To Familia, som blev kendt ulovlig ved et straksforbud i september 2018. Nu er det besluttet, at den skal opløses.

Det er nu forbudt at videreføre Loyal To Familia (LTF). Det gælder for eksempel ved brug af rygmærker og andre LTF-kendetegn i det offentlige rum. Det er netop blevet besluttet i Københavns Byret i dag klokken 12, hvor sagen, som Anklagemyndigheden har rejst mod LTF, er afgjort, skriver tv2.dk.

Loyal To Familia har været administrativt forbudt siden 27. juni 2018, men et endeligt forbud skal ske ved dom, og det er således sket i dag. Retssagen har handlet om, hvorvidt LTF er en ulovlig forening, der er omfattet af Grundlovens paragraf 78 stk. 2:

‘Foreninger, der virker ved eller søger at nå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende, bliver at opløse ved dom.’

Sagen mod LTF er den første sag i dansk retshistorie, hvor domstolene har skullet tage stilling til, om en kriminel bande kan opløses. LTF står nu til at skulle betale sagsomkostningerne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
David M. Gerschwald ved de to ekstra p-pladser, som kommunen - med kort varsel - fandt plads til på hans opfordring.

DEBAT: Stor tak for to nye p-pladser

Ejerne Kathrine Rosamunde og Mette Marie Viscor

Brød og kager: Nyt bageri bager helt uden gluten