Philip Hansen, ny talentchef i Fremad Amager.
Philip Hansen, ny talentchef i Fremad Amager. - Foto: Fremad Amager Elite

Fremad Amager kaster penge i ungdommen og ansætter talentchef

Fodboldakademi og samarbejde med B. 1908 er nogle af elementerne i Fremad Amagers nye satsning på flere millioner til ungdommen. Philip Hansen er ansat som talentchef.

Før juleferien kunne Fremad Amager offentliggøre den store nyhed om millioner til talentudviklingen.

Ledelsen og ejergruppen hos Fremad Amager har besluttet at gå helhjertet ind i talentudviklingen på Amager.

I samarbejde med B1908 og BK Fremad Amager søsættes en dedikeret talentudviklingsproces, der skal skabe et fremtidigt topakademi på Øen.

»Vi har i samarbejde med ejerne besluttet at afsætte et betragteligt beløb i den kommende årrække til at etablere og udvikle en dedikeret ungdomssatsning. Med de rette folk på nøglepositionerne til vores ungdomsstrategi, skal akademiet på sigt kunne måle sig med de bedste akademier i landet,« siger Janus Kyhl, som skal lede projektet, til klubbens hjemmeside.

»Der er mange fodboldklubber på Amager, og jeg har en drøm om, at vi kan samle Amager-klubberne i en fælles satsning, hvor vi kan udnytte den store talentmasse, der er på Øen. Med denne store satsning håber vi at gøre det klart for alle, at der lægges et enormt arbejde i udviklingen af fodboldtalenter her på Amager,« siger han.

Der er afsat et tocifret millionbeløb til projektet over de næste fem år.

Akademi undervejs

Man har i en længere periode arbejdet med planlægningen og strategien til det kommende akademi. Med ansættelsen af Janus Kyhl, der kom til fra FC Helsingør tilbage i august måned, har Fremad Amager fået en mand ind i administrationen, der har erfaring med opbygningen af et akademi.

Janus Kyhl har arbejdet på at finde de rette kandidater til nøglepositionerne, og den første mand er nu på plads.

32-årige Philip Hansen lander i rollen som Head Of Coaching, og bliver derfor styrmand for talentudviklingen. Han kommer fra en position som talentchef hos HIK, hvor han tilmed har været i rollen som T+ træner. Philip har nu takket af efter mere end otte år i HIK, og er allerede startet i sin nye rolle hos Fremad.

Janus Kyhl siger:

»Jeg har en indsigt i Philips arbejde i HIK. Han har udført en imponerende og meget dedikeret indsats som talentchef. Derudover har jeg oplevet ham på tæt hold til faglige arrangementer, og han brænder for talentarbejde.

Philip var første prioritet til rollen som Head of Coaching, da vi mener, han er den helt rette kandidat til at løfte vores talentsatsning henover de kommende år. Han har demonstreret sin dygtighed hos HIK, og vi er rigtig glade for, at han nu er havnet hos os,« siger han.

Phillip Hansen:

»Først og fremmest er jeg rigtig stolt over at blive en del af Fremad Amager. Jeg er drevet af at udvikle på kontoret og på træningsbanen. Efter en fremlæggelse af Janus omkring hele projektet af talentsatsningen var jeg tændt. Der venter et langt sejt træk med opbygningen af strategien, og det bliver spændende at kunne sætte mit aftryk på dette i fællesskab med andre ildsjæle.

Allerede nu har jeg set et professionelt setup via administrationen og omkring førsteholdet i Fremad. Der er en klar og seriøs strategi om at blive en del af DBU’s licenssystem, og jeg er rigtig spændt på fremtiden for talentarbejdet,# siger den nye talentchef.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tivolihjørnet får en ny arkitekturpris.

Tivoli Hjørnet scorer stor arkitekturpris

Frederik Madsen på Grøndals Parkvej, hvor flere biler bruger vejen som parkering.

Turister bruger Grøndals Parkvej som gratis lufthavnsparkering – beboere kræver p-zone