Vægtløftningsklubben AK Viking modtog prisen som årets klub 2018. Arkivfoto: Anders Bentzon.
Vægtløftningsklubben AK Viking modtog prisen som årets klub 2018. Arkivfoto: Anders Bentzon.

Hvilken klub og idrætsleder fortjener årets guldkåringer?

Amager Bladets Idrætspriskomité modtager indstillinger til priserne som årets klub og årets idrætsleder for 2019. Alle indstillede kandidater bliver nomineret frem mod den endelige kåring. Med kåringen og hæderen følger en check fra Paulun Bolig og Jyske Bank på 10.000 kroner til prismodtagerne.

Fodboldklubben AB Tårnbys ildsjæl nummer ét, Linda Sommer, og vægtløftningsklubben AK Viking, snuppede i fjor priserne som årets idrætsleder og årets klub 2018 ved den årlige uddeling af Amager Bladets Idrætspris.

Nu er det tid til at finde frem til prismodtagerne for 2019, og blandt de nominerede kandidater vil Amager Bladets Idrætspriskomité bedømme, votere og kåre årets idrætsleder og åretsklub.

Komiteen mødes mødes medio marts, men øens idrætsforeninger – ledere som aktive – kan godt begynde at sende indstillinger til komiteen.

For at indstille en kandidat skal en række kriterier være opfyldt, som det er beskrevet andetsteds. Det er vigtigt, at komiteens medlemmer får et fyldestgørende grundlag at bedømme kandidaterne på.

I komiteen sidder nogle af øens mest kompetente idrætsledere til at bedømme kandidaterne, og de repræsenterer samtidig en bred vifte af idrætsgrene, så hvad enten det er kandidater til lands, vands eller i luften, er medlemmerne er i stand til at kåre den endelige vinder på et sagligt, seriøst og objektivt grundlag.

Flere af medlemmerne har været aktive inden for deres respektive idrætsgrene, og har et indgående kendskab til, hvad der kræves af både aktive og ledere ude i idrætsforeningerne.

Amager Bladets Idrætspriskomité

  • Jan Jeppesen, Amager Bladet, Jacob Schneider, Amager Bladet, Benny Nielsen, håndbold, Søren Saugmann, boksning, Anita Wagner, fodbold, Berit Puggaared, svømning, Helle Sichlau, atletik, Jørgen Wilsen, fodbold/håndbold, Jørgen Jørgensen, badminton, Michael Empacher, sejlsport, Svend Mathiasen, fodbold og Malene Dissing, triatlon.

Stiftet i 1987

Prisen som årets idrætsleder blev stiftet i 1987. Dengang gik prisen til bordtennislederen Tage Karleby fra Dragør Bordtennisklub.

Øens fornemste idrætshæder, Amager Bladets Idrætspris, blev stiftet i 1953 af bladets legendariske sportsredaktør Egon Andersen, og i 1972 blev prisen udvidet med årets fund, som første gang blev tildelt Helle Sichlau fra Kastrup-Tårnby Atletikklub. Det var helt naturligvis at følge op med prisen som årets idrætsleder, og et par år senere blev prisen årets klub stiftet.

Denne pris er i øvrigt blevet moderniseret, idet alle klubber – inklusive klubber, der er en del af en moderklub – kan komme i betragtning til prisen. Det er således muligt at indstille idrætsforeninger, som er en del af en overbygning.

Læs også: Linda har Tårnby-bold i blodet

Læs også: Vikingerne løfter i flok

Tidsfrist for indstilling

Amager Bladet uddeler priserne i samarbejde med Paulun Bolig og Jyske Bank, der præmierer årets idrætsleder og årets klub med en check på 10.000 kroner.

Torben Hald fra Paulun og Klaus Lyngsdal Pedersen fra Jyske Bank deltager i kåringsmødet, som holdes fjorten dage før offentliggørelsen af prismodtagerne. Det sker i år, tirsdag 24. marts, og samme dag bliver prisvinderne kåret ved en reception.

Det er vigtigt, at indstillinger til en af de to priser er Amager Bladet i hænde senest 20. februar, og at indstillingen sendes pr. mail.

Indstillingen skal suppleres med oplysninger om navn, adresse, telefonnummer og mail-adresse både på kandidaten og indstilleren.

Vi modtager ingen håndskrevne indstillinger.

Sådan sender du en kandidat tilAmager Bladet

  • Du kan nominere en kandidat til årets idrætsleder ved at angive kandidatens navn, alder og klubnnavn. Beskriv kort om idrætslederens synlige resultater af sit lederarbejde; i 2019 og tidligere samt lidt om idrætslederens personlige som ledermæssige kvalikationer.

  • Du kan nominere en kandidat til årets klub ved at angive klubnavn. Beskriv kort om klubbens sportslige resultater i 2019, tidligere meritter, elitemæssige som sociale akiviteter og om både tidligere, nuværende og fremtidige projekter samt mål og ambitioner.

  • Indstillingen sendes til redaktør Jan Jeppesen på email: jje@amagerbladet.dk med vedhæftet indstlling i word-dokument. Sidste frist for indstilling er 20. februar 2020.

Linda Sommer fra AB Tårnby blev kåret til årets idrætsleder 2018.

Linda Sommer fra AB Tårnby blev kåret til årets idrætsleder 2018. – Foto: Anders Bentzon (arkiv)

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Selvom der kun er to mænd blandt de 65 far-ambassadører er det ifølge forsker og initiativtager bag konceptet, far-ambassadør - Sven Aage Madsen ikke et problem. Efter billedet blev taget er der kommet endnu en far-ambassadør med, så nu er de oppe på 66 kommuner.

Far-ambassadør: »Vigtigt med en god relation fra starten«

Her ses The Man Band, der til koncerten får selskab af solisten Mona Britt Nykjær.

Sange om glæde og smerte: Guitar og sang i Frihavnskirken