Det lille billethus til kanalrundfarten i Nyhavn skal fjernes. Spørgsmålet er, hvor det skal flyttes hen?
Det lille billethus til kanalrundfarten i Nyhavn skal fjernes. Spørgsmålet er, hvor det skal flyttes hen? - Foto: Christian M. Olsen

Det lille hus skal fjernes: Men hvor skal man så købe billet til kanalrundfarten?

Lille billethus er placeret i strid med lokalplanen på kajen i Nyhavn. Nu skal det fjernes, men hvor skal det flytte hen?

Skal du købe billet til Netto-Bådenes havnerundfart i Nyhavn, sker det fra et lille billethus på kajkanten på skyggesiden.

Men sådan bliver det ikke fremover. For billethuset må slet ikke stå på kajen. Det fremgår i et politikersvar fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

»Lokalplanen bestemmer, at promenaden skal friholdes for bygninger. Derfor kan forvaltningen ikke give tilladelse til at placere billethuset på promenaden,« hedder det.

Men hvordan skal Netto-Bådene så håndtere billetsalget? Det har den konservative Jakob Næsager bedt forvaltningen om at komme med et bud på.

»For at stille havnerundfartselskaberne lige,« påpeger han i et medlemsforslag, som skal behandles i teknik- og miljøudvalget på mandag.

I forvejen sejler Canal Tours med afgange og billetsalg fra Nyhavn.

Afgørende med lille hus

Fra Netto-Bådene lyder det i en skriftlig henvendelse til forvaltningen, at »det er helt afgørende for virksomheden, at den har et lille hus, hvorfra der kan sælges billetter og betjenes kunder.«

De skitserer tre mulige løsninger: At fastholde den nuværende placering, men i en anden udformning, at placere det for enden af Nyhavn ved Mindeankeret, hvor der i forvejen er et elevatortårn ned til toiletterne, eller at etablere fælles anløbsfaciliteter med Canal Tours i Nyhavn.

Fra forvaltningens side peger man dog på en anden løsning:

»Forvaltningen er indstillet på, at billethuset i stedet kan placeres på anløbsbroen, så det er muligt for operatøren at servicere kunderne i Nyhavn,« skriver forvaltningen. Den løsning har imidlertid også en udfordring.

For den forudsætter, at Fredningsnævnet giver dispensation for fredningen af Nyhavn.

Forvaltningen oplyser, at den på nuværende tidspunkt ikke arbejder med alternative løsninger. Måske bliver det anderledes, efter at sagen er behandlet på mandag.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Sponsoreret: Stil krav til din tøjbutik. Damemode skal være miljøvenlig

Her ses Signe Elisabeth Sloth (til venstre) og Michala Thunbo-Tesch, der løb med Bispebjerg Frivilligpris 2020.

Nordvest-fællesskab løb med årets frivilligpris