Der er indrettet ti spilstationer hos HYDR eSport Frederiksberg i lokalet på 3. sal hos NEXT.
Der er indrettet ti spilstationer hos HYDR eSport Frederiksberg i lokalet på 3. sal hos NEXT.

Nu kan du gå til eSport i Julius Thomsens Gade

Counter Strike og Fortnite er blandt tilbudene hos HYDR eSport, der har undervisningslokaler hos NEXT på Julius Thomsens Gade.

Det har længe ligget fast: eSport er kommet for at blive og vil fremover kæmpe om de unges tid side om side med traditionelle sportsgrene som fodbold, håndbold og svømning.

I modsætning til de mere etablerede sportsgrene, så har man ikke tidligere kunnet gå til eSport og blive undervist af en ’træner’, som man kender det i fodbold og håndbold. Ikke før nu …

For ganske nylig slog den private virksomhed, HYDR eSport, dørene op til et undervisningslokale hos NEXT på Julius Thomsens Gade. Her kan medlemmer dygtiggøre sig inden for eSport. Foreløbig er der fire spil på programmet: Counter Strike, Fortnite, League of Legends og Overwatch.

Ligesom i for eksempel fodbold spiller man på et fast ugentligt tidspunkt. Modsat fodbold er man i eSport ikke opdelt efter alder men efter niveau. Der er både hold for begyndere og for øvede.

»Størstedelen af vores medlemmer er mellem otte og 14 år, men en otte-årig og en 14-årig kan altså sagtens spille på samme hold. Vores undervisere på Frederiksberg er alle i starten af 20’erne,« siger direktør for HYDR eSport, Victor Bruun de Neergaard.

Han har selv spillet Counter Strike på højt plan. I 2009/10 var han i top 3 i Europa og var med til at vinde den første udgave af Copenhagen Games. HYDR eSport blev stiftet i 2017. Foruden Frederiksberg ligger der centre i Søborg, Allerød og i Nordvest.

(artiklen fortsætter under billedet)

HYDR eSports direktør, Victor Bruun de Neergaard.

HYDR eSports direktør, Victor Bruun de Neergaard. – Foto: Bo Børresen

Samarbejde og strategi

Der er indrettet ti spilstationer i lokalet på 3. sal hos NEXT. Og tro nu ikke at stedet flyder med chips og cola. Det er efterhånden en skrøne, at eSport-spillere fylder sig med slik og sodavand dagen lang.

»Det er fordom, som vi meget gerne vil aflive. Hos os kan man udelukkende købe vand, smothies, nødder og frugt,« understreger Victor Bruun de Neergaard og tilføjer, at det prioriteres at holde pause i træningen, så der er mulighed for at få lidt ilt til hjernen og eventuelt snuppe en tur på trapperne.

Den 27-årige direktør pointerer, at HYDR eSport Frederiksberg hverken er en spillehal eller en café men udelukkende et sted for planlagte træninger:

»Hos os udvikler du dine evner inden for blandt andet samarbejde, kommunikation og strategi, ligesom du øver dig i at udvikle innovative løsninger, i at tale engelsk og i at træffe beslutninger under pres,« lover Victor Bruun de Neergaard.

• HYDR eSport Frederiksberg holder åbent hus på lørdag 25. januar kl. 13.00-15.00.

• HYDR eSport Frederiksberg har lokaler hos NEXT, Københavns Medie Gymnasium, Julius Thomsens Gade 5, 3. sal, rum 302.

• Læs mere på hydr-esport.com, hvor du blandt andet kan booke en prøvetime.

HYDR eSport Frederiksberg deler indgang med Teknisk Skole (Københavns Medie Gymnasium NEXT). Herfra er det op på 3. sal og ind i rum 302.

HYDR eSport Frederiksberg deler indgang med Teknisk Skole (Københavns Medie Gymnasium NEXT). Herfra er det op på 3. sal og ind i rum 302. – Foto: Bo Børresen

Victor Bruun de Neergaard.

Victor Bruun de Neergaard. – Foto: Bo Børresen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Skal Amager Bakke eller K.B. Hallen være Årets Idrætsbyggeri 2020? Begge er i hvert fald nomineret til den spritnye pris, og du kan være med til at påvirke, hvem der løber med titlen.

Amager Bakke og K.B. Hallen dyster om at blive Årets Idrætsbyggeri

Billedet her er taget for et par uger siden, hvor det lykkedes udflytterbussen at kringle sig ud fra Saxtorphsvej. Forleden spærrede to parkerede biler dog vejen i cirka tre kvarter, hvor bussen måtte vente med børnene indeni.

Beboere og forældre trætte af trafikkaos: Nu kan sagen måske tage en drejning på Saxtorphsvej