Christina Blom er den nye leder af Frederiksberg Mad- og Kulturhus på Frederiksberg Allé 41.
Christina Blom er den nye leder af Frederiksberg Mad- og Kulturhus på Frederiksberg Allé 41. - Foto: Heidi Engelund

Frederiksberg Mad- og Kulturhus åbner lige om lidt på mezzaninen

I februar åbner Frederiksberg Mad- og Kulturhus på mezzanien på Frederiksberg Allé 41. Husets leder, Christina Blom, kan næsten ikke vente på den officielle åbning.

»Vi her på mezzaninen hedder Frederiksberg Mad- og Kulturhus, mens madboderne i stueetagen hedder deres individuelle navne,« fortæller Christina Blom, der er daglig leder af Frederiksberg Mad – og Kulturhus på Frederiksberg Allé 41, der snart åbner.

Hun kommer fra en stilling i Frederiksberg Fonden, og har været involveret i projekt ’mad- og kulturhus’ som rådgiver.

»Da jeg så blev kontaktet om jobbet som daglig leder, så var det jo mit drømmejob. Jeg er jo selv frederiksberg-borger,« siger hun.

De første beboere er flyttet ind længere oppe i huset, mens mezzaninen så småt er ved at være klar til den officielle åbning på en endnu ikke fastsat dato i februar.

»Jeg er den daglige leder af huset og får ansvar for de to lokaler (knap 400 m2) her på mezzaninen. Det ene lokale har et stort køkken på hjul, som kan trilles væk, og det andet lokale får et lille barkøkken.

Vi har forberedt en masse aktiviteter, som vi glæder os til at invitere borgerne ind til,« fortæller hun og kigger ned på metroforpladsen, hvor der endnu ikke er så meget liv under bygningens spejlloft.

Kaffebar og burgersted

Har du tid mellem to metrostop eller trænger bare til at hvile ørerne, hvis du er omkring Frederiksberg Allé og Platanvej, så er der mulighed for det på mezzaninen med flot vue over Frederiksberg Allé.

»Der kommer i alt otte madboder i stueetagen blandt andet en kaffebar og et burgersted. Blomsterbutikken Blooming er åbnet og den japanske restaurant Heat er flyttet ind og åbner snart. Madbodernes kunder kan også bruge det ene lokale til at spise den mad, de har købt i madboderne nedenunder. Allerede nu er man velkommen til at komme op og sætte sig, vi har åbent, men kan desværre ikke tilbyde mad, før vi åbner.«

Langbordsmiddage

Christina Blom lyser op i et smil, da hun begynder at remse alle de spændende initiativer op, der er på programmet i Frederiksberg Mad- og Kulturhus.

Dog er der stadig forhandlinger i gang om de sidste detaljer.

»Jeg kan fortælle, at vi får langbordsmiddage hver torsdag. Vi inviterer ind til foredrag om klimamad og antiinflammatorisk mad i marts, og så kan vi tilbyde yoga et par dage om ugen,« fortæller hun.

Intimkoncerter på vej

Der bliver plads til både rock, jazz og operatoner, når musikken flyder om et par uger.

»Vi har plads til 149 siddende gæster, når vi afholder intimkoncerter med blandt andet lokale kunstnere. Der kommer også jazz, opera og klassiske koncerter, så der bliver noget for alle,« fortæller Christina Blom og peger ud i lokalet.

Skulle man have lyst til en bid mad før koncerten, så kan det lade sig gøre ved langbordet, hvor en middag kan tilbydes.

Men aktiviteterne stopper ikke her. Der kommer også workshops for børn og voksne med madkurser og aktiviteter for junior.

Huset på Frederiksberg Allé 41, hvor der snart vil ske en hel masse.

Huset på Frederiksberg Allé 41, hvor der snart vil ske en hel masse. – Foto: Martin Sørensen

»Vi kommer også til at have tema-loppemarkeder, hvor vi starter ud med vintage og så keramik-tema. Det bliver om søndagen fra kl. 9-14 med gratis adgang,« siger hun.

Hjemmeside på vej

Endnu er Frederiksberg Mad- og Kulturhus ikke at finde i cyberspace, men det varer ikke længe, lover Christina Blom.

»I starten af februar åbner vores hjemmeside, den skal bare lige finjusteres lidt, og vi er også at finde på Facebook og Instagram.«

Kan du ikke vente til den officielle åbning, det kan Christina Blom nemlig ikke, så kig forbi. Adressen er Frederiksberg Allé 41 gennem de automatiske døre op og så op ad trapperne.

»Folk må gerne komme forbi og sludre med os, da vi er her. Det er jo dejligt, at folk er nysgerrige. Jeg åbner for arrangementer forhåbentlig i starten af februar, før huset officielt åbner,« smiler Christina Blom, der får kontor med en god udsigt ud over Frederiksberg Allé.

Endnu er der ikke meldt en dato ud for den officielle åbning af huset, men den er på trapperne.

FAKTA om Frederiksberg Mad- og Kulturhus

Frederiksberg Mad- og Kulturhus ligger på mezzaninen på Frederiksberg Allé 41.

Du kan læse mere på www.fmkh.dk. Eller surf forbi Facebook: Frederiksberg Mad- og Kulturhus, eller Instagram: Frb.Mad-og Kulturhus

Det er Unionkul Udvikling og NRE Danmark, der står bag Mad- og Kulturhuset.

Kilde: Christina Blom, leder af Frederiksberg Mad- og Kulturhus.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Forestillingen La Boheme.

Opera foran de bløde biografsæder

Krudttønden 25. september 2016: Arne Mørch, Vibeke Broby og Stampe Villadsen.

Vise-koncert i Krudttønden