Teaterdirektør Jon Stephensen, glæder sig til at Aveny-T udvider.
Teaterdirektør Jon Stephensen, glæder sig til at Aveny-T udvider. - Foto: Martin Sørensen

Aveny-T bygger et Væksthus til ungekultur

I slutningen af 2021 kan Aveny-T ‘prale’ med at være nationalscene for ungekulturen, når tilbygningen Væksthuset er bygget færdigt.

Det blev et farvel og tak for denne gang til Kellerdirk på Frederiksberg Allé da meldingen om at Aveny-T gerne ville udvide med en tilbygning for at lokke de unge mere i teatret.

Den nye tilbygning giver teatret mulighed for at blive udvidet med en moderne multifunktionel bygning til den historiske bygning på Frederiksberg Allé.

Det bliver arkitektfirmaet Kjaer & Richter og Tranberg Arkitekter, der skal tegne bygningen, som skal forvandle Aveny-T til en nationalscene for ungekulturen.

Der kom i alt 21 forslag til arkitektkonkurrenen, hvor tre forslag gik videre til ’finalen’ for at finde en vinder.

En udfordring at bygge

Årsagen til udvidelsen er ganske enkelt, at det 150 år gamle teater vil have flere unge i teatret i fremtiden, så derfor er en tilbygning på vej. Derfor har Aveny-T sammen med Frederiksberg Kommune, der ejer bygningen, og A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, som støtter projektet økonomisk, afholdt arkitektkonkurrence om at tegne en multifunktionel tilbygning i tilknytning til teateret.

Borgmester Simon Aggesen (K) ser frem til projektet.

»Det er udfordrende at bygge nyt på Frederiksberg Allé. Der er mange hensyn, og det ligger os meget på sinde at bygge med respekt for omgivelserne og i Frederiksbergs ånd. Med vinderforslaget har vi fået et spændende udgangspunkt, som vi skal arbejde videre ud fra. Jeg glæder mig til at vise det endelig projekt frem om nogle måneder.«

Væksthuset er på vej

I tilbygningen, der får navnet Væksthuset, kommer der en ny foyer, en fleksibel scene og arbejdspladser for kulturiværksættere.

Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Nikolaj Bøgh (K), glæder sig til tilbygningen.

»Det nye og afgørende greb er, at Aveny-T kan invitere unge scenografi-, koreografi-, og instruktørtalenter indenfor, så de kan udvikle deres kunst i samspil med teatret. Det kommer til at understøtte og markere Aveny-T som et stærkt ungdomsteater.«

Koster 24 millioner kr.

Allerede for et par år siden tog teaterdirektør Jon Stephensen et stort skridt i de unges retning ved at opsætte forestillingen ’Skam’ med verdenspremiere på Aveny-T med stor succes.

»I Aveny-Ts ambition om at blive en permanent nationalscene for ungekulturen er Væksthuset et kæmpe skridt i den retning. Med stærkt fokus på bæredygtighed, studiepladser til unge, en ekstra scene hvor alt kan afprøves, fremstår Væksthuset som et sted der på alle måder tilgodeser unges behov, et mulighedernes teater, som kun findes på Frederiksberg.«

Står klar slut 2021

Næste skridt er at der nu arbejdes videre med vinderforslaget, og det endelige resultat bliver præsenteret i løbet af foråret.

Væksthuset bliver på 360 m2 i et plan med en indskudt etage i udvalgte zoner.

Der er afsat 24 millioner kroner til projektet, A.P. Møller Fonden har støttet projektet med ti millioner kroner og 14 millioner kroner kommer fra Frederiksberg Kommune.

Væksthuset forventes at stå klar i slutningen af 2021.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
De glade vindere af prisen, tidligere ejer Flemming Hertz, butikschef Trille Folkvardsen og konsulent Stig Andersen fra P. Hertz.

Historisk juvelerbutik får pris: »Historien gør det ikke alene – vi skal følge med tiden«

Parkeringshus i Ørestad.

Fri proces til borgere: By & Havn stævnes også i sag om parkeringspriser i Ørestad