Der planlægges boliger på Østerbrogade 190.
Der planlægges boliger på Østerbrogade 190. - Foto: Thomas Frederiksen

Træbygning på Østerbrogade: Byggeri af ungdomsboliger trækker ud

Der vil blive nabohøring, inden det bliver afgjort, om der skal bygges ungdomsboliger i seks etager på Østerbrogade 190, oplyser Københavns Kommune.

I efteråret 2018 udtalte Per Lynghøj, partner i Atlas Property Management, til Østerbro Avis, at han håbede, at selskabet havde bygget et træhus med ungdomsboliger i seks etager inden udgangen af 2019 på Østerbrogade 190.

Vi er i begyndelsen af 2020, og ikke engang det første spadestik er ikke taget endnu.

Kompleks byggesag

Sagen har gennem hele perioden været til behandling i Københavns Kommune, og her forklarer de, at det er en kompliceret sag.

»Der er tale om et eksperimenterende byggeri, hvor man vil opføre boliger udført med trækonstruktioner i flere etager. I forbindelse med sagsbehandlingen skal vi have alle aspekter af projektet belyst og sikre, at alle krav i bygningsreglementet er overholdt og følger intentionerne i kommunens planlægning og politikker. Den slags tager tid ved denne type af komplekse byggesager, og vi kan først træffe en afgørelse, når alle spørgsmål er afklaret,« siger centerchef Rikke Sønderriis fra Center for Bygninger i Københavns Kommune i en e-mail til Østerbro Avis.

Hun oplyser, at der vil blive gennemført en partshøring af de berørte naboer, før der træffes endelig afgørelse i sagen.

Lige foran andre boliger

Byggeriet skal opføres, hvor der tidligere var et grønt område og endnu tidligere en tankstation, lige foran det grønne boligbyggeri fra Lægeforeningens Boliger.

Dermed vil en del beboere få ødelagt deres udsigt mod Østerbrogade.

Københavns Kommune har ikke noget bud på, hvornår sagen er behandlet færdigt.

Per Lynghøj fra Atlas Property Management bekræfter dialogen med kommunen, og at der er mange ting, som skal afklares.

Han håber, at byggeriet kan gå i gang inden for få måneder.

Der er tale om et byggeri, der betegnes som klimavenligt, da det skal bygges i træ, og betegnes som Danmarks højeste træhus.

Det var tidligere Lægeforeningens Boligers Fond, som ejede grunden, der i 2016 solgte videre til Ejendomsselskabet Østerbrogade 190 Aps, som deler adresse med Atlas Property Management.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Jesper Spager fra PLH Arkitekter forklarede, at Amager Centret får sin helt egen stil og identitet

Rejsegilde: Fra nedslidt og utidssvarende til et moderne butiksmekka

»Det er dejligt at se tal, som bekræfter, at iværksætterkulturen er stærk på Frederiksberg,« fastslår borgmester Simon Aggesen (K).

1.229 nye Frederiksberg-virksomheder i 2019