Borgerne i Dragør oplever flere indbrud end i resten af landet.
Borgerne i Dragør oplever flere indbrud end i resten af landet. - Foto: Michael Paldan (arkiv).

Alarmerende tal: Dragør har rekord for flest indbrud

Antallet af anmeldte indbrud faldt på landsplan i 2019, men i Dragør er det modsat. Her er indbrudstallet steget med 58 procent.

Antallet af indbrud pr. husstand i Dragør er over dobbelt så højt som i resten af landet. Og selv om antallet af anmeldte indbrud faldt på landsplan i 2019, er Dragør med på den lidet flatterende statistik som den kommune, hvor tallet er steget mest – helt nøjagtigt med 58 procent.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Tallene viser, at der i 2019 blev anmeldt 159 indbrud i Dragør svarende til 24,7 indbrud pr. 1.000 husstande. I 2018 blev der anmeldt 94 indbrud, hvilket svarer til 15,7 indbrud pr. 1.000 husstande. Til sammenligning ligger indbrudstallet pr, 1.000 husstande i 2019 på 9,1 på landsplan.

»Det er selvfølgelig ærgerligt at se, at Dragør har været så udsat, som de har, i 2019. Man ser nogle gange, at enkelte områder kan blive særligt populære blandt indbrudstyvene, og det tyder på, at det er sket med Dragør sidste år. Det skal man naturligvis være opmærksom på, hvis man bor i området, så man kan tage de nødvendige foranstaltninger og i højere grad indbrudssikre sit hjem,« siger adm. direktør i alarmselskabet Verisure, Rasmus Busk.

I hele Danmark blev der i 2019 anmeldt 24.553 indbrud i private hjem. Det er 15 procent færre indbrud end året forinden, hvor der blev anmeldt 28.765 indbrud. En stor del af indbruddene i Danmark blev begået i Region Hovedstaden, hvor det udover Dragør særligt var forstæderne nord for København Rudersdal, Hørsholm og Gentofte, der blev hårdest ramt. Her er antallet af indbrud per husstand også langt højere end i resten af landet.

Kommuner med flest indbrud pr. 1. husstande i 2019

  • 1) Dragør: 24,7 2)Rudersdal: 23,4 3) Hørsholm: 22,7 4)Gentofte: 20 5) Allerød: 18,9

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
I morgen onsdag 22. januar kan du opleve Venstres næstformand og retsordfører, Inger Støjberg, når hun i forbindelse med de kommende politiforhandlinger inviterer til borgermøde på Blågårds Plads.

Borgermøde: Inger Støjberg (V) kommer til Blågårds Plads

På billedet ses den bunke asfalt som Københavns Kommune før jul efterlod på Drejøgade tæt på Nygårdsvej.

Borger: »Det er komplet håbløst«