»Det er dejligt at se tal, som bekræfter, at iværksætterkulturen er stærk på Frederiksberg,« fastslår borgmester Simon Aggesen (K).
»Det er dejligt at se tal, som bekræfter, at iværksætterkulturen er stærk på Frederiksberg,« fastslår borgmester Simon Aggesen (K). - Foto: Iris/Scanpix

1.229 nye Frederiksberg-virksomheder i 2019

Iværksætteriet stortrives i Danmark og ikke mindst på Frederiksberg. Her blev der sidste år registreret hele 1.229 nye virksomheder. Det viser nye tal fra CVR, som regnskabsprogrammet Dinero har analyseret.

49.256 danske virksomheder så dagens lys i 2019. Det svarer til 14,0 nye virksomheder per 1.000 danskere.

Flest nye virksomheder per 1.000 indbyggere oplevede man i Gentofte Kommune. Her var der 22,9 nye virksomheder per 1.000 Gentofte-indbygger.

På en fornem ottendeplads blandt de 98 kommuner finder man Frederiksberg Kommune. Her opstod 1.229 nye virksomheder. Sammenholder man det tal med antallet af Frederiksberg-borgere primo 4. kvartal 2019, giver det 17,9 nyregistrerede virksomheder per 1.000 indbyggere.

Tal vækker glæde

Borgmester Simon Aggesen (K) glæder sig over de mange lokale iværksættere:

»Det er dejligt at se tal, som bekræfter, at iværksætterkulturen er stærk på Frederiksberg. Jeg tror det skyldes, at vi er en by fyldt med viden og mennesker, som vil skabe noget og gøre en forskel. En by med udsyn, engagement og handlekraft. Det er en rigtig god nyhed.«

Formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget på Frederiksberg, Lone Loklindt (RV), kalder det fantastisk, at Frederiksberg Kommune ligger højt på listen, men tilføjer:

»Når det er sagt, så fortæller antallet af CVR-numre jo ikke noget om, hvad det dækker over af egentlige nye job, nye forretningsmodeller eller bæredygtig vækst. Og tallet siger heller ikke noget om kønsfordelingen. Derfor har vi en stor opgave i at facilitere gode vilkår for udviklingen af bæredygtige og inkluderende løsninger, for det er jo det, verdensmålene kræver af os.«

Hovedstaden giver Jylland baghjul

Hovedstaden giver generelt jyderne baghjul, når det kommer til iværksætteri.

Bryder man tallene fra CVR, som regnskabsprogrammet Dinero har analyseret, ned på landsdele, tegner hovedstadskommunerne – København, Frederiksberg, Dragør og Tårnby – sig for 18,7 nyregistrerede virksomheder per 1.000 indbyggere. Det er højere end nogen anden landsdel i Danmark.

I den modsatte ende af skalaen finder man Vestjylland med 11,3 nyregistrerede virksomheder per 1.000 indbyggere. Skive Kommune indtager den lidet flatterende sidsteplads blandt de 98 kommuner med 9,5 nye virksomheder per 1.000 indbyggere.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Der planlægges boliger på Østerbrogade 190.

Træbygning på Østerbrogade: Byggeri af ungdomsboliger trækker ud

Forestillingen La Boheme.

Opera foran de bløde biografsæder