Kampagne i lørdags foran Øbro-Jagtvej Bibliotek.
Kampagne i lørdags foran Øbro-Jagtvej Bibliotek. - Foto: Thomas Frederiksen

Kamp for bibliotek på Jagtvej

Frivillige borgere stod foran Øbro Jagtvej Bibliotek i lørdags for at argumentere for, at der også i fremtiden skal være bibliotek på denne placering.

Den kommende tid skal politikerne tage stilling til, om der i fremtiden i stedet skal være bibliotek i Svanemøllehallen og ved det kommende Kulturcenter Kildevæld.

Borgerne oplevede stor lydhørhed for deres synspunkter om, at biblioteket skal blive liggende, hvor det er nu.

I en elektronisk underskriftsindsamling har 415 skrevet under på at beholde bibliotek på Jagtvej, omkring 100 er kommet til inden for den seneste uges tid.

Trussel: Biblioteksdød

I weekenden blev der uddelt en seddel fra en af borgerne med en ordlyd, som også gik igen på Østerbro-sider på Facebook.

Her lyder overskriften: »Stop biblioteksdøden på Østerbro«. I teksten fremgår det ikke, at der planlægges to nye biblioteksplaceringer på Østerbro.

Det er borgeren Pia Elisabeth Goldberg, som har stået for omdelingen både med sedler og på Facebook.

Hun understreger, at Øbrohus, som står bag et forslag om et nyt bibliotek på samme placering på Jagtvej, ikke har noget med denne meddelelse at gøre.

Det er udelukkende hende som privatperson.

Mindre tilgængeligt

Pia-Elisabeth Goldberg ønsker ikke et telefonisk interview, men Østerbro Avis har spurgt hende via e- mail, om hun ikke mener, at hun vildleder borgerne og fører skræmmekampagne, når der ikke er nogen planer om at nedlægge biblioteksfunktionen på Østerbro, men derimod flytte det cirka en kilometer.

»Jeg skriver biblioteksdød, fordi hvis man flytter biblioteket fra et let tilgængligt sted til et mindre tilgængligt sted, så er det vel næppe for at få flere besøgende og desuden splitter biblioteket op på to lokaliteter, og hvor bliver Borgerservice af?,« forklarer hun og spørger retorisk.

Øbrohus / AKB Kbh holder et ekstra debatmøde på Øbro Jagtvej Bibliotek onsdag 22. januar 2020 klokken 19-21.

Fakta: For og imod biblioteksplaceringer

Mange borgere ønsker at bevare bibliotek og Borgerservice på Jagtvej, da de mener, at det er den mest centrale placering i forhold til busser og metro. Endvidere peger de på, at de ønsker at bevare ét bibliotek for både børn og voksne som en samlet familieoplevelse. Øbrohus/AKB er kommet med et forslag til et nyt bibliotek i en træbygning med lejligheder ovenpå som erstatning for den nuværende bygning.

Politikerne i Københavns Kommune er gået videre med et forslag om at lægge biblioteket ved Svanemøllehallen og det kommende Kulturcenter Kildevæld, det første primært for voksne det andet primært for børn. Her er argumentet, at borgerne kan blive brugere på biblioteket, når de i forvejen er aktive de to steder, og biblioteket kan tiltrække flere, i stedet for at det er et isoleret sted. Østerbro Lokaludvalg – som ikke kan beslutte noget, men udelukkende har høringsret og kan give deres holdning – har haft bibliotek på Kildevæld som førsteprioritet for at styrke det som kulturelt og socialt samlingssted i bydelen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Forfatteren og skolemanden Hüseyin Duygu er en nøgleperson, når det gælder kulturudveksling mellem Danmark og Tyrkiet. Han har oversat en lang række danske digtere til tyrkisk og arrangeret mange poesiaftener både i København og flere steder i Tyrkiet.

Dansk-tyrkisk aften for poesielskere

Der er mad og cirkus næste fredag.

Cirkus Panik står bag folkekøkken