Livredderaspiranter i vandet i Øbro-Hallen.
Livredderaspiranter i vandet i Øbro-Hallen. - Foto: TrygFonden Kystlivredning

Optagelsesprøve i svømmehallen: Livreddere på vej til sommer

I weekenden var der optagelsesprøver som livredder i Øbro-Hallen uddannet af TrygFonden Kystlivredning. 30 ud af 31 blev optaget.

De skal nu igennem en række teoretiske og fysiske prøver i løbet af foråret, før de til sommer kan trække i den rød-gule livredderuniform og bemande 37 livreddertårne.

»Når vi holder optagelsesprøver for nye livreddere, vægter vi personlige egenskaber meget højt, men vi kræver også, at man er i fysisk og mental topform. Derfor har vi skrappe krav og en benhård optagelsesprøve, som nye livreddere skal bestå. Herefter skal livredderaspiranterne igennem en krævende uddannelse, så de er helt klar til at håndtere de situationer, de kan komme ud for på strandene, siger René Højer, programchef i TrygFonden, i en pressemeddelelse.

I 2020 er livredderne på strandene fra den 26. juni til den 19. august. Det er dog ikke på den lokale Svanemøllestranden, at man kan møde livredderne fra TrygFonden. Her det det livreddere fra Københavns Kommune, som holder øje med badesikkerheden.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Björn Ross fra Styregruppen sammen med Michala Petri og Lovisa Vikenadler fra projektets rådgivende panel.

Kampen om det gamle Bymuseum: De vil skabe Musikhuset København

»Det giver så meget mening,« siger Helle Madsen om sit frivillige arbejde hos Sorglinjen.

Helle mistede pludselig sin mand: Nu hjælper hun andre i sorgen