Ebbe Stub Wittrup har udstillet på en række soloudstillinger, i udlandet, senest på Kunstverein Braunschweig i Tyskland, Kunsthalle Sao Paulo i Brasilien og Kirchner Museum i Schweiz.
Ebbe Stub Wittrup har udstillet på en række soloudstillinger, i udlandet, senest på Kunstverein Braunschweig i Tyskland, Kunsthalle Sao Paulo i Brasilien og Kirchner Museum i Schweiz. - Foto: PR FOTO

Kunstner botaniserer i Indiens kolonihistorie

Oplev kunstudstillingen ’Botanical Drift’ 23. januar, når Copenhagen Contemporary inviterer til fernisering.

’Botanical Drift’ præsenterer fire installationer af den danske kunstner Ebbe Stub Wittrup, der trækker tråde til Indiens kolonihistorie. På udstillingen går Stub Wittrup i fodsporene på den danske botaniker Nathaniel Wallich, der blev udsendt til den danske koloni Serampore i Indien i 1807. Udstillingen beretter om en tid, hvor vestlige nationer opfattede sig som fuldt berettigede til at erobre og kolonisere den resterende verden. Ved at gå i dialog med hinanden udfolder værkerne en række fortællinger om bl.a. overskrivning af nationale traditioner, om plantearter, der fandt vej fra Indien til botaniske haver i England og om ærkeengelske brands, der i dag ejes af indiske virksomheder.

Ebbe Stub Wittrup bor og arbejder i København. Han er uddannet fra Academy of Fine Arts i Prag i 1999. I sin kunstneriske praksis arbejder han med forskellige medier, men er særligt kendt for sine fotografiske værker. På Copenhagen Contemporary udfolder han sig gennem en længere række medier såsom tekstil, bronzeskulpturer, modificerede readymades og historiske dokumenter sat i en nutidig kontekst.

Ebbe Stub Wittrups udstilling ‘Botanical Drift’ kan opleves fra onsdag den 22. januar på Copenhagen Contemporary. Ferniseringen starter klokken 18.00, hvor udstillingen åbner for alle interesserede. Der er fri entré denne aften. Nmb.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Det er nærbokse som denne, man fremover vil kunne hente sine pakker i.

Nærbokse til afhentning af pakkepost lander på Amager

Orkesteret Plenum spiller vinterkoncert i Frihavnskirken.

Oplev musik af Mozart, Ravel og Borodin i Frihavnskirken