400 kvadratmeter chaussésten skal udskiftes på Kongens Nytorv.
400 kvadratmeter chaussésten skal udskiftes på Kongens Nytorv. - Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Duer ikke: 400 kvadratmeter sten skal skiftes på Kongens Nytorv

Metroselskabet skal udskifte et større areal af sten, der er lagt som en del af belægningen på Kongens Nytorv. Udskiftningen varer halvanden måned.

På Kongens Nytorv er der i forbindelse med åbningen af Cityringen lagt ca. 900.000 chaussésten på Krinsen rundt om rytterstatuen af Christian den femte.

Nu viser det sig, at en del af stenene ikke har den historiske kvalitet, som de skal have.

»På Kongens Nytorv har det desværre vist sig, at en del af belægningen ikke lever til de krav, som gælder på den historiske plads. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi nu må bede vores entreprenør om at gentage en del af deres arbejde med belægningen på Krinsen. Men Kongens Nytorv er en særlig plads, og den skal være ligeså fin, som den var før metrobyggeriet,« siger projektdirektør i Metroselskabet, Jens Kjærgaard i en pressemeddelelse.

Afspærret

Det drejer sig om et areal på ca. 400 kvadratmeter, der vender ud mod Det Kongelige Teater. Metroselskabet er i dialog med kommunen og entreprenøren, som er blevet bedt om at skifte stenene ud med de rigtige.

De nye sten har samme udseende, som de nuværende, men stenene har en ru flade på undersiden i stedet for en glat.

Metroselskabet forventer, at arbejdet med at udskifte stenene på Krinsen går i gang fra mandag 20. januar. Arbejdet ventes at vare halvanden måneds tid, og et mindre område af pladsen vil derfor være afspærret for offentligheden.

»Kongens Nytorv er en af byens mest prominente og historiske pladser, og den skal være tilgængelig for byens borgere og gæster i mange år fremover. Derfor skal belægningen naturligvis også være den helt rigtige, og vi skynder os med at få arbejdet færdigt. Samtidig vil vi også se på, om der er noget i entreprenørernes arbejde, der kunne være udført anderledes,« siger Jens Kjærgaard.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Ninna Hedeager-Olsen.

31-årig frikendt for voldtægt i borgmesterseng

Zlatko Jovanovic er klar til at gøre frederiksbergborgerne klogere på situationen i Kroatien.

Balkan-ekspert zoomer ind på situationen i Kroatien