Institutionen Galaxen havde held med sin protest mod planer om 15 affaldscontainere på dens lille legeplads. Fra venstre forælder Signe Thomsen, forælder Mette Østrup Rasmussen med datteren Ellie, pædagog Jytte Pallisgaard og forælder Nanna Lodberg Theut.
Institutionen Galaxen havde held med sin protest mod planer om 15 affaldscontainere på dens lille legeplads. Fra venstre forælder Signe Thomsen, forælder Mette Østrup Rasmussen med datteren Ellie, pædagog Jytte Pallisgaard og forælder Nanna Lodberg Theut. - Foto: Hanne Bjørton

Protester hjalp: Galaxens legeplads ser ud til at slippe for affaldscontainere

Som fortalt her på minby.dk i tirsdags, protesterede ansatte og forældre til børn i institutionen Galaxen på Øresundsvej imod at få inddraget op til 60 kvadratmeter af stedets lille legeplads til et affaldsskur med 15 affaldscontainere.

Læs også: Børneinstitution: Nej tak til 15 affaldscontainere på vores legeplads

Men så galt ser det ikke ud til at gå. Beslutningen om affaldsskuret var truffet af Københavns Ejendomme under Økonomiforvaltningen med den hensigt at forbedre arbejdsforholdene for det renovationsfirma, der tømmer affaldscontainere.

Forældrene havde møde med forvaltningen i tirsdags, og her blev det aftalt at undersøge muligheden for at genvinde 20 kvadratmeter grund til formålet, som for cirka 20 år siden blev udlånt til naboen, hvor der nu bygges ungdomsboliger.

Lige til højrebenet

Ydermere besluttede Børne- og Ungdomsudvalget i går onsdag at suspendere byggeriet af skuret, der ellers skulle have være gået i gang på legepladsen 22. januar.

Enhedslisten og Alternativet havde på udvalgsmødet stillet forslag om at finde en bedre løsning.

Nu arbejdes der videre med den lille bid jord lige uden for legepladsen.

»Så der lå et Columbusæg lige til højrebenet, og det bliver undersøgt, om affaldsskuret kan placeres der. Hvis ikke, så vil der blive arbejdet med at undersøge planer på tværs af forvaltninger omkring Musiktorvet. Så legepladsen er ikke i farezonen længere, og det er bare så godt « siger Gorm Gunnarsen (EL).

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

»For mig var det ikke bare hovedtelefoner«

Trine Schaltz mener, at politikerne hurtigst muligt bør tage hånd om den fremtidige mangel på praktiserende læger på Bispebjerg.

DEBAT: Akut behov for fire praktiserende læger på Bispebjerg – gør noget, politikere!