Indkørsel fra nord mod syd på Brydes Allé ved Peder Lykke Skolen er forbudt klokken 7.30-8.30, men det kunne mange bilister ikke finde ud af i torsdags.
Indkørsel fra nord mod syd på Brydes Allé ved Peder Lykke Skolen er forbudt klokken 7.30-8.30, men det kunne mange bilister ikke finde ud af i torsdags. - Foto: Jan Jeppesen

Bøderegn til bilister ved Peder Lykke Skolen

Ved en morgenindsats ved Peder Lykke Skolen i torsdags uddelte Københavns Politi 21 bøder til bilister, der ikke overholdt indkørselsforbuddet mellem klokken 7.30 og 8.30 på Brydes Allé.

Der er koncentreret biltrafik ved mange skoler omkring klokken otte om morgenen, og i hele landet har ordensmagten været på indsats ved udvalgte skoler for at gøre skolevejene lidt mere trafiksikre.

Her på Amager var Københavns Politi i torsdags til stede ved Peder Lykke Skolen i Sundbyvester og i fredags ved Pilegårdsskolen på Vestamager.

Ved Pilegårdsskolen blev 10 biler standset og fik advarsler for forskellige overtrædelser, men ved Peder Lykke Skolen måtte politiet have bødeblokken frem.

Der er ved skolen i tidsrummet 7.30-8.30 indkørsel forbudt på Brydes Allé i sydlig retning – man kan kun køre forbi skolen på Brydes Allé, hvis man kommer fra Peder Lykkes Vej, og det kunne mange ikke finde ud af at overholde.

»Det blev til 21 sigtelser for at overtræde indkørselsforbuddet. Der er mange skoler, som laver et tidsbegrænset indkørsel forbudt for at passe på børnene,« fortæller politikommissær Bettina Blom Appleyard fra Københavns Politi.

Måske er det dét, der forvirrer; at kørselsforbuddet kun gælder om morgenen, men ikke resten af døgnet?

»Ja, men nu er det en del af det at have kørekort, at man kan aflæse vejskilte. Og så bor forældre, der kører deres børn i skole, jo typisk i området, så de burde vide, hvad det er for regler, der gælder,« siger politikommissæren.

Der blev ved Peder Lykke Skolen også uddelt bøder for tre andre overtrædelser: En talte i mobiltelefon under kørsel, en kørte uden sele og en kørte uden kørekort.

Forældre, der kører deres børn i skole, kan forvente en massiv, og landsdækkende indsats fra politiet igen til august, lige efter sommerferien.

»Men det betyder ikke, at vi ikke er i skoleområderne i mellemtiden. Det kan sagtens ske, at vi kører ud og laver en indsats, og det kommer til at ske,« siger Bettina Blom Appleyard.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Ældre kan se frem til takststigninger på kollektiv transport, når pensionistkortet afskaffes.

Ældreråd råber vagt i gevær: Pensionister bliver flået ved afskaffelse af mimrekortet

Kom til bogsnak på Hovedbiblioteket.

Lidt for læseheste: Mangler du godt læsestof?