An Education kan for tiden opleves på Teater Republique.
An Education kan for tiden opleves på Teater Republique. - Foto: Sara Galbiati

Uddannelse i at leve livet

Forestillingen An Education, som i sidste uge havde premiere på Revolverscenen på Teater Republique på Østerfælled Torv, stiller skarpt på ungdommens på én gang sårbare og frygtløse væsen og spørger: Hvor langt skal man gå for at blive til ”nogen”?

Det er en beretning om valg og konsekvenser i mødet med livets barske realiteter for en ung pige, der har forelsket sig i en noget ældre mand.

Bag forestillingen står debuterende instruktør Anna Balslev, der netop har modtaget Edith Allers Mindelegat og juryens specialpris ved Fiesad Festivals i Marokko for produktionen What Now?

Balslev har den anerkendte scenograf og kostumedesigner Karin Gille ved sin side, og på scenen står skuespillerne Nanna Finding Koppel, Marie Dalsgaard og scenekunst-studerende i Århus, Mathilde Arcel Fock. Altså tre kvinder på scenen uden den mand, som i høj grad er en del af historien. Et bevidst valg af instruktøren.

»Jeg vil ikke fortælle historien om den seje pige, der bare børster modgang af sig og kommer stærkere ud på den anden side. Nej, det her er en fortælling om erindringen, der aldrig forsvinder, men alligevel gør os til dem, vi er,« udtaler instruktør Anna Balslev i en pressemeddelelse.

An Education er tidligere filmatiseret af Lone Scherfig. Teaterforestillingen kan opleves frem til 9. februar.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Carsten Mai: Frank Jensen griber ud efter fremtiden

For at blive byens mest tolerante bydel, skal der sættes ind tre steder: Vores børn skal mødes på tværs i institutionerne, skolerne og klubberne, forældre skal tage bedre hånd om børnenes opdragelse, og så skal der mere synligt politi på Nørrebro, mener Jonas Bjørn (S).

Tema/Nørrebros Tolerance: Nørrebro har det hele – også tolerance og intolerance