Kønt ser der ud i Bavnehøj, når foråret banker på, men det gamle kvarter er nedslidt, og nu er det endelig blevet tid til, at områdefornyelsen kan begynde sit arbejde sammen med beboerne.
Kønt ser der ud i Bavnehøj, når foråret banker på, men det gamle kvarter er nedslidt, og nu er det endelig blevet tid til, at områdefornyelsen kan begynde sit arbejde sammen med beboerne. - Foto: Benedicte Lorenzen (Arkiv)

Tiden er inde: Nu kommer områdefornyelsen endelig til Bavnehøj

Alt var klappet og klart omkring Områdefornyelse Bavnehøj, da anlægsloftet ramte i København og betød, at projektet blev udskudt. Nu er tiden dog kommet til, at fornyelsen kan begynde.

Drømmene om et grønnere Bavnehøj med stærke fællesskaber og samlende byrum er et stort lokalt ønske, som Områdefornyelse Bavnehøj vil arbejde hårdt for at opnå fra 2020 til 2024. Ja, du læste rigtigt, tiden med som udskudt områdefornyelser forbi, og der er nu politisk opbakning til at genoptage det gode arbejde.

Når der igen er fuld damp under kedlerne, skal der igangsættes projekter som opgradering af Bavnehøj Allé og Bavnehøj skoles udearealer, bedre adgange til Vestre Kirkegård, renovering og optimering af bydelens bygninger, grønne gavle på kvarterets bygninger samt styrkede sociale og kulturelle fællesskaber i og omkring Bavnehøj. Det er blot nogle af de ønsker, som lokale kræfter pegede på som indsatser, der kan gøre Bavnehøj til et endnu bedre sted at bo og samtidig sætte den oversete bydel tydeligere på Københavnerkortet.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) glæder sig til, at arbejdet kan starte op igen:

»Områdefornyelse Bavnehøj er lykkedes med at engagere en masse lokale mennesker, som ønsker at løfte Bavnehøj og skabe en bedre bydel for alle. Nu har Områdefornyelsen været på et års ufrivillig pause, men jeg har et klart indtryk af, at både de mange frivillige og medarbejderne i områdefornyelsen absolut er både klar til og ivrige for at trække i arbejdstøjet igen. På den baggrund er jeg sikker på, at Bavnehøj går en endnu lysere fremtid i møde, og derfor glæder jeg mig meget til, at indsatsen kan fortsætte, nu hvor det nye år er skudt i gang,« siger hun i en pressemeddelelse.

Bavnehøj skal have en stærk stemme

Områdefornyelse Bavnehøj kobles sammen med den snart lukkede områdefornyelse Sydhavnen og skal bidrage til, at beboerne i Bavnehøj får en stærk stemme i den udvikling, der pågår i og omkring Sydhavnen som helhed. Konkret har de to områdefornyelser allerede opstartet samarbejdet om tryghedsfremmende udsmykninger af Sydhavn- og Sjælør Station, som forventes færdige i foråret 2020. Områdefornyelsens sekretariat er desuden i gang med at finde et godt lokale i kvarteret og glæder sig til at kunne inviterer inden for inden sommeren 2020.

Områdefornyelsen blev sat i bero i 2019 på grund af anlægsloftet i Københavns Kommune. Anlægsloftet er besluttet af Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen og er afgørende for, hvor mange penge kommunen må bruge til byggeri, anlæg og renovering. I april 2019 blev det dog politisk besluttet at starte områdefornyelsen op igen fra januar 2020. Derfor vender Områdefornyelse Bavnehøj tilbage og genoptager arbejdet hvor de slap ved godkendelse af kvarterplanen i 2018.

Skulle du have lyst til at læse kvarterplanen eller engagere dig i en af de mange arbejdsgrupper, kan du læse mere om Områdefornyelsen på hjemmesiden www.kk.dk/omraadefornyelsebavnehoej

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Kom og byg perleplader i Absalon. Det koster ikke noget.

Pilsner & Perleplader i Absalon

Platanvej.

Platanvejs egoisme