Til åbningsfesten 18 januar af Teater Hund og Co på Krudttønden kan få en gratis hotdogs, se Tromme Kalle, deltage i konkurrencer og sidst men ikke mindst så er der gratis teater klokken 12 og 14.
Til åbningsfesten 18 januar af Teater Hund og Co på Krudttønden kan få en gratis hotdogs, se Tromme Kalle, deltage i konkurrencer og sidst men ikke mindst så er der gratis teater klokken 12 og 14.

Østerbros børneteater åbner med et brag

Østerbro har fået et nyt bydelsteater. Teater Hund og Co er rykket ind i lokalerne på Krudttønden, og du er inviteret til et brag af en åbningsdag

Chili Djurhuus

»Under det fælles motto ”Det er os, der skaber verden” er det vores mål at børn og voksne – udover kunstneriske oplevelser af høj kvalitet – igennem Teater Hund & Co.´s aktiviteter vil få åbnet hjerte, hjerne og horisonter og blive bestyrket i troen på egen kreativitet og handlekraft i forhold til samfundet og Verden.«

Sådan siger teaterleder og instruktør, Methe Bendix til Østerbro Avis.

Åbningsfest

Teater Hund & Co holder åbningsfest i Krudttønden med gratis hotdog og selvfølgelig et brag af en forestilling, der hedder ’Himlen Kalder.’

Den spiller klokken 12 og 14, er gratis og handler om at overvinde frygten og turde gribe fat i livet.

Tromme Kalle

Tidligere kulturminister Marianne Jelved (R), som sidder i teatrets bestyrelse, og kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt) holder velkomsttale, og Teaters Hund og Cos børnebestyrelse står for konkurrencer.

Forestillingernes forskellige karakterer fra Teater Hunds laver underholdning., toppet med ’Tromme Kalle’ der desuden underholder.

Lokalt teater for børn

I efteråret 2019 har Teater Hund & Co holdt to huskunstnerforløb a tre ugers forløb med Kildevældsskolen og Østerbro Lilleskole.

Begge skoler afsluttede deres forløb en med forestilling på Krudttønden for parallelklasser og forældre.

I november holdt teatret , i samarbejde med Miljøpunkt Østerbro, et alternativt julearrangement kaldet Kål Jul. Her skabte børn fra Langelinieskolen, genbrugsjulepynt og udsmykkede kåljuletræer ved Krudttønden.

Methe Benidx har store tanker både lokalt og internationalt.

»På Teater Hund & Co tror vi på, at forankring og folks personlige udgangspunkt er vigtig for at skabe ringe i vandet. Vi håber, at borgere, der føler et personligt ejerskab til stedet, vil være med til at gøre teatret til hele byens sted – hele landets og hele verdens sted.«

Og det starter ved børnene.

Børnebestyrelse

For at sikre, at forestillingerne er i børnehøjde har teatret en børnebestyrelse, bestående af 10 børn fra Østerbro. Børnene er en medbestemmende del af teatret.

Teater Hund & Co har desuden et samarbejde med motorcykelklubben Dead Cat Motorcycle fra Østerbro om at bygge en motorcykel med sidevogn, som kan blive til en båd.

Ideen er at skuespillere fra teatret skal lave pop-up events i bydelen.

Alle sanser i spil

Teaters kunstneriske vision er at alle sanser kommer i spil. Derfor er det fysiske og visuelle scenesprog højsædet.

De kunstneriske ideer tager afsæt i samtidsrelevante problemstillinger

Teater Hund & Co. ønsker at skabe teater, der henvender sig til alle uanset baggrund, kultur og status. Teater Hund & Co. ønsker at være et teater, der rammer en eksistentiel nerve hos publikum. Et teater, der værner om menneskers forskellighed, både udadtil og indadtil, og som aldrig tager noget for givet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
I 2018 blev der afholdt mere end 500 events i 39 lande, i anledning af World Snow Day. I år bliver det også markeret i Danmark.

Global begivenhed bliver lokal: World Snow Day afholdes på Amager Bakke

Kjeld Thor Christensen opfordrer borgmester Simon Aggesen (K) til at tage et kig på linje 18.

DEBAT: Åbent brev: Et hjertesuk til borgmesteren