Borgmester Simon Aggesen (K) lover, at han vil tage et kig på linje 18, der i forvejen har vakt bekymring i By- og Miljøudvalget.
Borgmester Simon Aggesen (K) lover, at han vil tage et kig på linje 18, der i forvejen har vakt bekymring i By- og Miljøudvalget. - Foto: Martin Sørensen

DEBAT: Borgmesteren vil tage et kig på linje 18

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Af Af Simon Aggesen (K), bAf Af Simon Aggesen (K), borgmester

Kære Kjeld Thor Christensen.

Tak for dit brev i disse spalter i sidste uge, hvor du efterspørger ti minutters drift for linje 18.

Du er ikke den første, der henvender sig angående antallet af afgange på linje 18, og den er helt sikkert en af de linjer, der vil være i fokus, når vi i løbet af foråret skal følge op på Nyt Bynet.

De nye køreplaner for busserne er et led i Movias Nyt Bynet, hvor den kollektive trafik er tilpasset de nye metrostationer.

Idéen med Nyt Bynet er at køre busserne til metroen, men ikke at køre bus der, hvor der er metro. Det har medført, at linje 18 ikke kører så ofte som tidligere. Jeg er glad for, at du er tilfreds med antallet af afgange i myldretiden indtil klokken 9.

Myldretiden starter igen om eftermiddagen, og fra klokken 14 til klokken 17.30 kører linje 18 igen hvert 10. minut på Falkoner Allé. I planlægningen var By- og Miljøudvalget bekymrede for frekvensen for linje 18.

Men Movia forventede, at antallet af afgange ville være tilstrækkeligt, når der nu er kommet metro mellem Falkoner Allé og Frederiksberg Allé.

Det er altid svært på forhånd at forudsige præcist, hvordan vi som passagerer benytter den kollektive trafik, og der har også været en del, der netop efterspørger hyppigere kørsel for linje 18.

Det er jeg meget opmærksom på, for den nye Cityring skal jo gerne opleves som en forbedring af den kollektive trafik for alle os, der benytter den. Derfor skal vi sammen med Movia og samarbejdskommunerne følge op og evaluere på Nyt Bynet.

Og her vil netop linje 18 være en af de ting, vi er meget opmærksomme på, og her vil dine – og andre – input blive taget med. Den første evaluering bliver behandlet i Movia og i kommunerne her til foråret.

Endnu en gang tak for dit input.

Venlig hilsen

Borgmester Simon Aggesen.

Læs Kjeld Thor Christensens debatindlæg her.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Journalisten og radioværten Esben Kjær mistede sin 7-årige til en kræftsygdom. Hør hans personlige fortælling om, hvordan man kan komme igennem sorgen.

Foredrag: Hvordan overlever man døden?

I 2018 blev der afholdt mere end 500 events i 39 lande, i anledning af World Snow Day. I år bliver det også markeret i Danmark.

Global begivenhed bliver lokal: World Snow Day afholdes på Amager Bakke