Kjeld Thor Christensen opfordrer borgmester Simon Aggesen (K) til at tage et kig på linje 18.
Kjeld Thor Christensen opfordrer borgmester Simon Aggesen (K) til at tage et kig på linje 18. - Foto: Jacob Schneider

DEBAT: Åbent brev: Et hjertesuk til borgmesteren

Kjeld Thor Christensen

Vesterbrogade 198

OPDATERING: Borgmesteren har nu givet svar på tiltale.

Kære borgmester. Plandirektør Per Gellert i Movia anstrenger sig i avisen for at fortælle magtesløse buspassagerer, hvordan de nu kan bruge ’Nyt Bynet’ med i alt 37 omlagte buslinjer.

Movia fortæller uafbrudt, at ’Nyt Bynet’ er resultatet af aftaler mellem kommunalpolitikere, RH og Movia, og da det ikke hjælper at kontakte Movia, så prøver jeg politikerne.

Buslinje 18 passerer fra Valby Langgade til Jagtvej to metrostationer. Det er en bybus og ikke en bus på landet. Den skal køre hyppigt, når den har forbindelser til andre linjer og metro. Men det gør den ikke.

Før kl. 9 på hverdage er der afgang hvert tiende minut. Det er acceptabelt. Derefter skifter intervallerne til 15 og 20 minutter. Lørdag-søndag er der mere end ti minutter mellem afgangene.

Nu er lørdage og søndage lige så store trafikdage som hverdage. Forretninger har åbent, og folk benytter busser og metro som ellers.

Det irriterer, at man i praksis ofte må vente på linje 18 mellem 15 og 23 minutter på Frederiksbergs hovedstrøg. Før linje 8A havde vi den ’gamle linje 18’. Den og linje 26 havde ti minutters intervaller.

Kære Borgmester, ta’ at få ændret linje 18’s køreplan. Giv den ti minutters intervaller 24/7. Det er en bybus, der skal transportere borgerne hurtigt til deres ærinder, butiksbesøg eller videre med andre busser og metrolinjer. Prøv selv at bruge ’Nyt Bynet’.

Nå, men politikerne transporterer sig jo nok på anden måde, så de kommer hurtigt frem og til tiden. Men alvorligt talt: Linje 18 trænger til et løft.

Læs borgmesterens debatindlæg.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Til åbningsfesten 18 januar af Teater Hund og Co på Krudttønden kan få en gratis hotdogs, se Tromme Kalle, deltage i konkurrencer og sidst men ikke mindst så er der gratis teater klokken 12 og 14.

Østerbros børneteater åbner med et brag

Hærværk mod Enghaveparkens Multibane formentlig forårsaget af fyrværkeri. FOTO: René mølskov

Forvaltningen: Brandene har skadet banens beton