Gorm Wiswehs middage for danskere og udlændinge har vist sig at være en stor succes.
Gorm Wiswehs middage for danskere og udlændinge har vist sig at være en stor succes. - Foto: Gorms Pizza

Bekæmper ensomhed: Pizzakonges middage bringer udlændinge og danskere sammen

Flere udlændinge har nu fået danske kontakter efter Gorm Wiswehs middage, der skal bringe udlændinge og danskere sammen.

Tilbage i november måned udgav expat-organisationen InterNations.org en undersøgelse, som viste, at udlændinge, der flytter til Danmark, har svært ved at få danske venner.

Den udvikling var kokken Gorm Wisweh alt andet end tilfreds med. Derfor tog han initiativ til en venskabsmiddag på GORMs i Nyhavn, hvor danskere og udlændinge kunne mødes over en middag.

Middagen viste sig at være en stor succes. Faktisk så stor en succes, at GORMs besluttede at afholde nye venskabsmiddage tirsdag aften. Denne gang både i Aarhus, Roskilde og København.

»Vi havde en hyggelig aften, og vi lærte flere søde mennesker at kende. Vi er nu i kontakt med dem alle (danskerne, de mødte på GORMs red.), og vi har aftalt at mødes i næste måned,« skrev en af de udlændinge, der deltog i tirsdagens arrangement.

Håbet er nu, at initiativet kan sprede sig til resten af landet, oplyser GORMs.

I forbindelse med venskabsmiddagene har expat-organisationerne Holmstead og The International bidraget til at sætte danskere og udlændinge sammen, aktiveret deres netværk af udlændinge i Danmark og gjort dem opmærksomme på venskabsmiddagene.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tror du, at Københavns politikere får vedtaget en endelig lokalplan for byggeriet Vejlands Kvarter på Amager Fælled inden 31. december? Det er spørgsmål 1 i vores nytårsquiz.

Lige her kan du indtil fredag klokken 12 nå at være med i Amager Bladets Nytårsquiz 2020

Her ses formand for Hjertestopkomitéen Klaus Tjelle Kristiansen ved siden af den nye hjertestarter.

Kortere vej til at redde liv: Hjertestarter sat op ved Amager Hospital