Nordre Frihavnsgade er en af Østerbros centrale handelsgader.
Nordre Frihavnsgade er en af Østerbros centrale handelsgader. - Foto: Martin Sørensen

Klumme: Smil og engagement over disken

I DENNE UGE KÅRES Årets Østerbrobutik for første gang. I løbet af 2019 er Månedens Østerbro kåret syv gange af Østerbro Avis og Danske Bank Østerbro. Og blandt dem skal årets butik findes. De syv butikker er meget forskellige og beskæftiger sig med vidt forskellige ting og har en vidt forskellig alder (den yngste af butikkerne har rødder tilbage i 1800-tallet, den yngste er cirka 3 1/2 år), men de har også nogle ting til fælles: Der er tale om selvstændige erhvervsdrivende, som har deres egne forretninger.

DET ER DOG IKKE DET ENESTE, at de har til fælles. Det er læserne af Østerbro Avis, som har indstillet de syv forretninger, og noget går igen – noget som Østerbro Avis også har opdaget, når vi har været forbi de syv forretninger: Det er mennesker med et stort engagement og høj faglighed, som ved noget om det, de beskæftiger sig med. De leverer god service, men de leverer også meget mere end det. De er en del af Østerbros gadebillede, og østerbroerne kender dem. De interesserer sig for, hvad der sker i gaden, og kunderne taler med personalet om meget andet end det, som de har på hylderne. Det kan både være om, hvad der sker i folks private liv, og det kan være om udviklingen på Østerbro.

DE SYV BUTIKKER er henholdsvis en legetøjsforretning, en tøjbutik, en osteforretning, en cykelhandler, en isenkræmmer, en boghandler og en café. De er alle en del af østerbroernes hverdag.

ALLE VED, at små specialforretninger har udfordringer i disse år. Supermarkeder sælger flere og varer, de ikke solgte før, og flere og flere indkøb foregår ikke via indkøbsnettet, men internettet. Hvis de fysiske butikker skal overleve, skal de gøre noget ud over det sædvanlige, og det gør alle de syv nominerede til Årets Østerbrobutik. Og vi som borgere skal huske at lade en del af vores indkøb foregå i vores egne gader.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Flere røg i fælden ved to skoler på Frederiksberg, da færdselspolitiet var på besøg.

Ved skoler: Færdselspolitiet noterede syndere

Der er ikke mange motorkøretøjer i visualiseringerne af en kommende Stejlepladsen i arkitekternes vinderforslag.

V og K vil trække støtten til et bilfrit Stejlepladsen-kvarter