På Dragør Kirkegård har hundenes ejere svært ved at respektere ordensreglerne...
På Dragør Kirkegård har hundenes ejere svært ved at respektere ordensreglerne... - Foto: Karsten Schnack/Ritzau Scanpix.

Hunde skider på kirkegårdens gravsteder

Personalet på Dragør Kirkegård er godt trætte af at fjerne hundelorte, som bliver efterladt på gravene og andre steder på kirkegården.

Personalet på Dragør Kirkegård oplever et stigende problem med hundeluftere, der ikke fjerner afføringen fra deres hunde på og omkring gravstederne.

»Nu har jeg arbejdet her siden 2011, og jeg synes ikke, det har været sådan her før. Bare i år er der kommet flere og flere. På en uge kan jeg snildt samle ti lorte op hvis ikke mere. Det er noget forbandet svineri og respektløst. Jeg kan slet ikke forstå, at man ikke holder øje med sin hund og samler det op, siger gravermedhjælper Birgitta Nørskov Ibsen til TV 2 Lorry.

Selve arbejdet med at samle hundelortene op, er dog ikke det værste for Birgitta Nørskov Ibsen, selvom hun af gode grunde helst ville være fri.

»Vi kan godt samle op. Det er ulækkert, det er ikke det, men når de ligger på gravstederne, så stopper festen. Jeg tænker, at jeg selv som pårørende ville blive ked af det. Det er måske ekstra slemt, fordi der måske ligger en, man har elsket. Det er måske lidt det samme som at skide på den person, der ligger på jorden,« siger hun.

I et forsøg på at komme problemet til livs, er kirkekontoret begyndt at dele gratis hundeposer ud, men det har ikke haft den ønskede effekt.

»Vi kunne godt stille ekstra skraldespande op, men de er allerede meget synlige, og man skal ikke gå særlig langt,« siger hun til TV2 Lorry.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Frederiksberg Station (1933).

Minder fra barndommens allé

Susan Ørum og Gravers Graversen

Vind billetter: Vil du have fortalt historier for voksne i vintermørket