- Foto: PR-foto.

Københavnsk filmselskab nomineret for årets bedste danske spillefilm

Hyæne Film med domicil i Ebertsgade ved Amagerbrogade har fået hele fire Robert-nomineringer som filmen ‘Danmarks Sønner’ – for årets bedste danske spillefilm, årets instruktør, årets originale manuskript og årets mandlige hovedrolle.

‘Danmarks Sønner’ er fra 2019, instrueret og skrevet af Ulla Salim med Mohammed Ismail Mohammed (Zakaria) i hovedrollen, og blandt andre har Rasmus Bjerg i en af filmens markante roller.

Filmen er politisk thriller, der udspiller sig i en nær fremtid, nemlig år 2025, hvor København har været udsat for et stort bombeangreb.

Terrorismen har splittet det danske samfund, og debatten domineres af fremmedhad. Et folketingsvalg nærmer sig, og det nationalistiske parti National Bevægelsen med lederen Martin Nordahl i spidsen står til at få en historisk jordskredssejr – og partiet varsler om, at de vil “smide alle de fremmede ud”.

Samtidig vokser radikalisering også i andre lag af samfundet. Den 19-årige Zakaria, som mærker fremmedhadet i sin dagligdag, er på vej ud på et farligt sidespor. Han møder Ali, der er med til at guide ham, men som også kæmper med sine egne problemer og en livsfarlig hemmelighed.

‘Danmarks sønner’ er instrueret af den debuterende Ulaa Salim, der med sin film ikke løfter pegefingre, men nærmere lægger op til en debat om, hvor vi som samfund er på vej hen. Dramaet er blevet sammenlignet med intet mindre end film fra mesterinstruktøren Martin Scorsese.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Det er snart slut med det fysiske rejsekort.

Rejsekortet er på vej ud: Her er tre scenarier for fremtiden

Sponsoreret indhold: Vær tryg når du sælger. Mød ejendomsmægleren på Frederiksberg