Gennem YouTube-videoer skal studerende fra ITU fremover vise, at kodning er for alle.
Gennem YouTube-videoer skal studerende fra ITU fremover vise, at kodning er for alle. - Foto: PR

IT-Universitetet får penge til nyt projekt: Studerende skal lære unge at kode

En ny bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 3,9 millioner kroner til IT-Universitet i København (ITU) skal sikre lanceringen af et YouTube-univers, hvor studerende på universitet skal vise, at kodning er for alle.

Gennem en række videoer og vejledninger på det sociale medie vil universitet fange de 14 til 19-åriges interesse for kodning og teknologi, mens de samtidig vil vise, hvilke muligheder der er i den digitale verden.

ITU har gennem flere år haft gode erfaringer med at lade studerende være undervisere og rollemodeller, der introducerer gymnasieelever til den digitale verden.

»Det er vores erfaring, at nysgerrigheden over for teknologi er rigtig stor hos de unge, hvis blot den bliver vakt på den rigtige måde,« siger kommunikationschef på IT-Universitetet, Camilla Rosengaard.

Foruden at undervise unge i den digitale verden skal projektet være med til at indsamle erfaringer med at formidle naturvidenskab og teknologi på en spændende måde, så det kan bruges igen senere.

Projektet er ét af ti projekter, der har modtaget støtte fra Novo Nordisk Fonden, som tildeles projekter, der er nytænkende inden for kommunikation og debat om naturvidenskab og teknologi.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Amager Hospitals to enheder Akutteam og Fællesambulatoriet er indstillet til fornem pris.

Amager Hospital-ansatte indstillet til »Den Gyldne Tråd«

Anne Marie Helger er en af modtagerne af anerkendelsesprisen på Christianshavn.

Her er prisvinderne: Anne Marie Helger og otte andre får hæder på Christianshavn