Mikkel Kessler havde næverne i rette position til ære for fotograferne efter optagelsen i sportens Hall of Fame lørdag aften i Herning.
Mikkel Kessler havde næverne i rette position til ære for fotograferne efter optagelsen i sportens Hall of Fame lørdag aften i Herning. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

CIK-drengen der blev verdens bedste: Mikkel Kessler slår sig ind i Hall of Fame

Mikkel Kessler er optaget i sportens fineste selskab, Hall of Fame, efter en karriere der begyndte i Christianshavnerklubben CIK.

Han blev verdens bedste, Mikkel Kessler, der tilbage i 1995 blev kåret til årets fund af Amager Bladet og både i 2005 og 2006 modtog øens fornemste idrætshæder, Amager Bladets Idrætspris.

Og lørdag aften kunne den tidligere professionelle verdensmester slå endnu en kåring ind på listen – og endda af fineste karat.

Kessler blev optaget i sportens Hall of Fame ved Sport 2019-festen i Herning.

Kessler, der begyndte sin karriere som 13-årig i Christianshavnerklubben CIK, optages på baggrund af en lang karriere i amatør- og professionel boksning, som blandt andet førte ham til VM-titler i de store bokseforbund WBA og WBC.

I Hall of Fame er Kessler kommet i selskab med prominente navne som racerkøreren Tom Kristensen, fodboldspilleren Michael Laudrup og håndboldspilleren Anja Andersen, for bare at nævne nogle få af de andre medlemmer af Hall of Fame.

»Når jeg ser, hvem der ellers er med i det fine selskab, er det svært – selv for en knægt fra Islands Brygge – ikke at blive stolt og rørt,« sagde Mikkel Kessler efter showet i Herning.

35 sejre på knockout

Han regnes for den bedste danske bokser i historien. Han nåede i sin karriere at bokse 49 professionelle kampe med 46 sejre til følge – 35 af dem på knockout.

I perioden 2004 til 2013 blev Kessler verdensmester tre gange i supermellemvægt hos World Boxing Association, WBA. Og to gange kunne han også kalde sig verdensmester hos forbundet WBC, World Boxing Council.

Gennembruddet kom, da Kessler erstattede den skadede Mads Larsen i en WBA-titelkamp mod Manny Siaca. Kessler, der på daværende tidspunkt var et noget ubeskrevet blad, var alt for stærk for puertoricaneren, som opgav i syvende omgang.

Bankede Beyer i gulvet

To år senere bankede Kessler så tyske Markus Beyer i gulvet i Parken allerede i tredje omgang. Med knock-out-sejren kunne Kessler pludselig bryste sig af at være verdensmester i såvel WBA- som WBC-forbundet.

Bare et år senere satte han sine titler på spil i en stor anlagt tredobbelt titelkamp. I Cardiff mødte han waliseren Joe Calzaghe, der var verdensmester i supermellemvægt i WBO-forbundet.

Efter en tæt affære blev Kessler dømt som taber efter 12 omgange.

Til trods for nederlaget har Kessler selv udtalt, at kampen var højdepunktet i karrieren.

Kessler var dog langt fra færdig på toppen, og i 2010 boksede han sin måske bedste kamp, da han på hjemmebane i Herning besejrede den kæphøje brite Carl Froch og dermed blev verdensmester hos WBC.

Tre år senere fik Froch revanche i dét, der blev Mikkel Kesslers sidste kamp i karrieren.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Møllegade, Nørrebro.

Debat: Fejlinvestering på Indre Nørrebro

I 2011 standsede et skybrud en koncert med Prince på Tiøren (og fotografens kamera gik i sort kort efter, billedet blev taget). Tør du spå, om et skybrud rammer et sted på Amager igen i 2020?

Kan du spå om, hvad der sker på Amager i 2020?