Den tidligere cykelkælder skal rumme kunst. FOTO: By & Havn
Den tidligere cykelkælder skal rumme kunst. FOTO: By & Havn - Foto: By & Havn

Cykelkælder bliver til udstillingssted for samtidskunst til foråret

Københavns Kommune har bevilget byggetilladelsen, og der er fundet en entreprenør, så en 1.500 kvadratmeter stor cykelkælder under Kay Fiskers Plads ved Ørestad Station kan nu ombygges til et udstillingssted for samtidskunst, hvor kunstnere fra både ind- og udland skal rykke ind.

Det blev aldrig populært at bruge kælderen til cykelparkering, og den blev i et stykke tid brugt som pop up-sted for forskellige events, inden det i foråret 2019 blev besluttet at omdanne den til en kunsthal, der får navnet Simian.

Ombygningen forventes at vare to til tre måneder, så den første udstilling vil finde sted i foråret. Kælderen ejes af By & Havn, og ombygningen er finansieret af Realdanias pulje Underværker, Københavns Kommune og By & Havn.

Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, Amager Vest Lokaludvalg og Ørestad Grundejerforening støtter de første to års udstillingsprogram.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Sidste år var retten skipperlabskovs, som blandt andre Bjørn nød.

Gæstebud på Vanløse Torv

Deltag i konkurrencen om at tegne bibliotekernes nye bogmærker til børn.

Forår 2020: Arrangementer for alle aldre i Tårnby