Vibeke Salmon gættede rigtigt i 12 ud af quizzens 13 spørgsmål.
Vibeke Salmon gættede rigtigt i 12 ud af quizzens 13 spørgsmål. - Foto: Hanne Bjørton

Nytårsquiz: Årets spåkone efter blot halvandet år på øen

Vibeke Salmon udfyldte i januar 2019 Amager Bladets nytårsquizkupon for første gang nogensinde. Og vandt med 12 ud af 13 mulige rigtige svar.

Man behøver ikke have boet i årevis på Amager for at få (næsten) fuld plade i Amager Bladets nytårsquiz.

Det er Vibeke Salmon, 62 det levende bevis på. Hun blev med 12 ud af 13 mulige rigtige svar årets vinder af nytårsquizzen.

»Det er første gang, jeg deltager i jeres nytårsquiz. Jeg tror faktisk aldrig, at jeg har indsendt svar i nogen avis’ nytårsquiz før,« fortæller Vibeke Salmon.

Det er blot halvandet år siden, at Vibeke og hendes mand Jørn flyttede til Islands Brygge.

»Jeg er født og opvokset i Nærum, og vi har boet i Kokkedal i 15 år. Da vi flyttede sammen, havde vi fire teenagere, og vi var enige om, at når de var flyttet hjemmefra, så skulle vi til København og bo,« fortæller Vibeke.

Parret så sig godt omkring flere forskellige steder i hovedstaden, før valget faldt på den nye del af Bryggen.

»Det ligger jo tæt på alt i byen. Vi er faktisk begyndt at gå rigtig meget, efter vi er flyttet hertil,« fortæller hun.

Både held og interesse

Hun tror selv, at hun har haft en vis portion held i quizzen.

»Men jeg synes også, at vi har interesseret os for, hvad der sker på Amager og har læst avisen, især lige efter vi flyttede hertil. Vi vil gerne følge med i det nye område, vi er flyttet til,« siger Vibeke.

Blandt andet var der et par sportsspørgsmål.

»Min søn har spillet for Hørsholm mod Fremad Amager, og min mand har også spillet meget fodbold, så det er vi vant til at følge med i. Og spørgsmålet om Lille Langebro ville åbne i 2019 – det har vi jo fulgt meget med i. Vi læste jo om, at de havde tabt nogle bro-elementer, og at den derfor blev forsinket,« siger Vibeke.

Der var også et spørgsmål, om planerne om en White Water Park i Dragør ville blive droppet i 2019. Det ligger jo ikke lige i jeres nærområde.

»Nej, men jeg havde læst, at Dragør manglede penge, så der krydsede jeg ’ja’,« fortæller Vibeke. Og det var da også det rigtige svar.

Hvilket var forkert?

Efter vi ringede og fortalte Vibeke, at hun var årets vinder, har hun været nysgerrig efter at høre, præcis hvilket spørgsmål, hun havde valgt det forkerte svar til.

Og det var i spørgsmål 10 om, hvorvidt Københavns Lufthavne i 2019 ville slå sin passagerrekord fra juli 2018 på 3.147.711 passagerer.

Det svarede Vibeke ja til – det gjorde faktisk 79,8 procent af quizdeltagerne – og det var forkert.

I juli 2019 opnåede Københavns Lufthavn 3.109.498 passagerer, og det var 38.213 færre end året før.

Amager Bladet har haft spørgsmålet med i quizzen siden 2011 (i 2010 var lufthavnens passagertal i juli 2.217.290), og lufthavnen har haft en ubrudt stime af fremgang i juli indtil i år.

Udover den buket blomster, Vibeke Salmon står med på fotoet, får hun i præmie et gavekort til Amagerbutikkerne på 2.500 kroner.

Faktisk havde to deltagere 12 rigtige, så det var nødvendigt med en lodtrækning, der altså faldt ud til Vibekes fordel.

2. præmien, således også for 12 rigtige, går til Eli Bisgaard fra Dragør, og hun vinder et gavekort til Amagerbutikkerne på 1.000 kroner.

Endelig var der tre deltagere med 11 rigtige, så der måtte også trækkes lod om tredjepræmien, et gavekort på 500 kroner, og det går til Gitte Elliot fra Tårnby. Et stort tillykke til alle tre!

Vil du deltage i dette års nytårsquiz, skal du udfylde quizkuponen herunder. Der dystes i år om magnumflasker med champagne.

De 13 rigtige svar i nytårsquizzen 2019

Her kan du se de rigtige svar på de 13 spørgsmål i Amager Bladets Nytårsquiz 2019:

1. Genvinder Lars Løkke Rasmussen (V) statsministerposten efter folketingsvalget i år? NEJ.

2. Får Martin Henriksen (DF) en ministerpost i den nye regering? NEJ.

3. Får Peter Hummelgaard (S) en ministerpost i den nye regering? JA.

4. Der er forlydender om et nyt album fra Madonna i 2019. Giver hun koncert i Royal Arena i år? NEJ.

5. Lykkes en deltager med bopæl på Amager at nå frem til finalen i dette års X Factor? NEJ.

6. Spiller Fremad Amagers 1. divisionsmandskab sig i slutspillet om en plads i Superligaen? NEJ.

7. Vinder Amager-cykelrytteren Amalie Dideriksen guldmedalje ved et verdensmesterskab på landevej eller bane? NEJ. Det blev til VM-bronze i parløb med makkeren Julie Leth.

8. Et flertal i Dragørs byråd har afsat 3,5 mio. kr. til at undersøge muligheden for etablering af en White Water Park. Droppes planerne? JA.

9. Måler DMI et regulært skybrud et sted på Amager? NEJ. En grundig gennemgang på forsikringsvejret.dk viser, at intet skybrud ramte øen i 2019. Der var ellers nok af dem i Danmark. Alene i august var der skybrud 12 forskellige datoer et eller flere steder i Danmark. Et skybrud er mindst 15 millimeter regn på 30 minutter.

10. Slår Københavns Lufthavne sin nye passagerrekord fra juli 2018 (3.147.711)? NEJ. Der var en mindre nedgang på 38.213 passagerer i juli 2019 i forhold til året før.

11. Går en københavnsk borgmester af i utide? NEJ

12. Indvies den nye bro for fodgængere og cyklister, Lille Langebro, i 2019. JA. 1. juli blev broen givet fri for bløde trafikanter.

13. Beslutter en eller flere af øens tre kommuner ved budgetforhandlingen til efteråret at nedsætte kommuneskatten i 2020? NEJ.

Hop med på dette års nytårsquiz

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Lise Bojesen-Koefoed er ny butikschef hos Democratic Eyewear. FOTO: Pressefoto.

Ny brillechef på Østerbrogade

I fjor var det Østerbro Gadehaver, som vandt kulturprisen. Hvem mon det bliver i år? Det er op til dig at foreslå lokale foreninger og netværk. Gadehaverne blev hædret for at gøre Østerbro grønnere og involvere borgerne.

Østerbros frivillige kræfter skal hædres