Mens du nyder din morgenmad eller frokost kan du sidde i en stol, der til forveksling minder om en avkado - hvis du ser bort fra at den af af bambus og hænger i en kæde.
Mens du nyder din morgenmad eller frokost kan du sidde i en stol, der til forveksling minder om en avkado - hvis du ser bort fra at den af af bambus og hænger i en kæde. - Foto: Chili Djurhuus

Danmarks første avokado-café åbner på Frederiksberg

Hvis du er til den tropiske frugt – kendt under navnet – avokado, kan du glæde dig når Danmarks første avokado-cafe: ’Avobaren’ åbner.

»Hele vores koncept er dedikeret til avokadoen. I en tid hvor, der er fokus på forskellige superfoods, bør vi også fejre avokadoen, som i den grad er en superfood,« fortæller ejer Pernille Schoubo Povlsen, der fortæller at Avobarens koncept er grønt og skarpt, og at alt deres mad repræsenterer avokado på forskellige måder.

Selvom de færreste tænker over det, går avokadoen, som Pernille også nævner under kategorien, superfood. Det skyldes, at avokadoen er blandt de frugter »der er rigest på fiber, mineraler og vitaminer, såsom magnesium og vitamin E. Og så er den vegetarisk, vegansk, gluten- og laktosefri,« slår Pernille Schoubo Povlsen fast.

Frederiksberg bedst

»Frederiksberg er en fantastisk bydel og et attraktivt sted både at bo og drive forretning i. Derfor var jeg slet ikke i tvivl, da vi fik tilbudt lokalerne,« siger Pernille Schoubo Povlsen, og har svært ved at skjule hvor meget hun glæder sig til at slå dørene op for sit koncept, der er det første i Danmark.

Avobaren på Falkoner Alle 38, er den første cafe i Danmark der helliger sig avokadoen.

Avobaren på Falkoner Alle 38, er den første cafe i Danmark der helliger sig avokadoen. – Foto: Pernille Schoubo Povlsen

Avokadoen bliver udvalgt med omtanke

Avokadoen er de senere år blevet en yderst populær spise herhjemme, men flere steder er produktionen af den forbundet med problemer.

For eksempel giver avokadoproduktionen i Chile store problemer, da den kræver et stort vandforbrug, og der er vandmangel i Chile.

I Mexico giver den grønne frugt også anledning til panderynker, da mafiaen har fået øjnene op for det grønne guld og involveret sig i dyrkelsen af den.

Pernille Schoubo Povlsen fortæller, at Avobaren udvælger deres avokadoer nøje og prioriterer at frugterne kommer fra Spanien.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Elga Olga plejde at kigge ud over pladsen ved Solitudevej, men i april 2019 gik hun og plankeværket, hun hang på, til i en brand. Nu håber beboere, at hun på den ene eller anden måde vil vende tilbage til pladsen.

Beboere vil have Elga Olga på Solitudevej tilbage

Christian Beck er uddannet scenograf fra Kunsthochschule, berlin-Weißensee. Han har stået for scenografien til stykket

Premiere på futuristisk teaterstykke