Smil til fotografen!
Smil til fotografen! - Foto: Amager Fælled Parkrun.

Engelsk invasion på Amager Fælled

På årets første dag blev der slået deltagerrekord til parkrun på Amager Fælled. Over 150 deltagere var turister fortrinsvis fra Storbritannien. De kom til Danmark for at fejre nytåret – og for at løbe to parkruns på én dag.

231 løbere krydsede 1. januar målstregen til parkrun på Amager Fælled. Dermed blev den gamle deltagerrekord på 181 løbere slået eftertrykkeligt, og det skyldes én ting: At hovedsageligt engelske løbere er blevet parkrun-turister og rejser efter at deltage i parkruns verden over.

København bød 1. januar på to løb, da der blev løbet klokken 09.00 på Amager Fælled og kl. 10.30 i Fælledparken, og muligheden for at løbe to løb på en dag er attraktiv for de mange parkrun-rejsende, der samtidig nød at kunne fejre nytårs i danskernes hovedstad.

»Det er en fornøjelse at kunne modtage så mange gæster på årets første dag – men vi er også glade for de lokale, der dukker op lørdag efter lørdag. Og der er fortsat plads til flere af dem,« siger løbsleder Henrik Poulsen.

»De mange deltagere i 2020 skyldes formentlig, at deltagerne i vores 1. januar løb 2019 er rejst hjem og fortalt om muligheden. Hvis løb nummer to havde været Malmø igen i år, så havde vi været endnu flere. Det tiltaler mange, at kunne løbe to parkruns på én dag. Og kan de gøre det i to lande, så er det rigtig stort,« siger Henrik Poulsen.

Nytårsdagsløbet, der samtidig var løb nummer 569 i rækken af parkruns på Amager Fælled, udmærkede sig ikke kun med en deltagerrekord. Det var også første gang, at løbet blev gennemført af en løber, der jonglerede med tre bolde hele vejen – og den bedrift gentog han i Fælledparken.

Lokale parkrunnere hjalp de mange gæster med at komme fra Amager Fælled til Fælledparken ved at guide dem enten med metro, på cykel eller i løb for de allerfriskeste.

Du kan læse mere om parkrun på Amager Fælled på www.parkrun.dk/amager

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Direktør Hanne Staanum og centerleder Christiin Noell Nygaard er klar i Loop.FOTO: Anja Berth

Træn din krop i den gamle biograf

Et kig ind i René Difs lejlighed, der rummer fire værelser.

Aqua-Dif sælger lejligheden i Ørestad