Selfies, Somersbys og snav, nytårsaften 2017/2018 på Dronning Louises Bro.
Selfies, Somersbys og snav, nytårsaften 2017/2018 på Dronning Louises Bro. - Foto: Louise Herrche Serup/Ritzau Scanpix

Den store nytårsguide: Sådan kan du fejre årets sidste dag

Et årti er snart passeret, og i morgen midnat hopper vi ind i 2020’erne. Har du stadig ikke fundet ud af, hvad den sidste dag på året (og i årtiet) skal gå med? Eller måske ved du ikke, hvor du skal hoppe ind i det nye år? Det kan også være noget så omstændigt at planlægge. Nytårsdag og -aften skal fejres med manér, og her får du en oversigt over, hvad du kan lave i morgen om dagen, aftenen og natten i København:

Få dagen til at gå med…

Fællestræning

Vil du nyde boblerne og kransekagen med god samvittighed? Så begynd dagen med en frisk nytårstræning på Konditaget Lüders i Nordhavn. Fællestræningen er gratis, og der er en træner på, der fortæller dig, hvad du skal gøre. Det tager i alt en time, hvor pulsen skal op, og hvor hele kroppen får en ordentlig tur. Idet det hele foregår udenfor, skal man huske varmt tøj og eventuelt handsker. Er du ekstra frisk, så tag håndklæde og badetøj med – for efter træningen er der vinterbadning og et lille glas bobler. Seneste tilmelding er 30. december. Tilmeld dig her.

Fællestræning i Nordhavn 9.30-11.00, Helsinkigade 28, 2150 København

Nytår i Tivoli

Gå en tur i Tivoli. Du kan lige nå at se juleudstillingen, inden Tivoli lukker ned 5. januar. Gå en nytårstur rundt i parken med en, du har kær, og kvik dig op med en varm kop kaffe. Du kan også lige nå 10’ernes sidste tur i Dæmonen.

Om aftenen er der lagt op til det helt store fyrværkerishow i Tivoli, der gør en dyd ud af at slutte året med manér. Klokken 23 går det løs med det hele store sansebombardement, der bedst ses på Plænen foran Nimb.

Tivoli har åbent fra klokken 11-00.30, Vesterbrogade 3, 1630 København

Gratis adgang til Glyptoteket

Skal du lige have en sidste kulturindsprøjtning, så kan du med fordel tage forbi Glyptoteket, der har åbent fra 11 til 16 – og så er der endda gratis indgang.

Lige nu kører særudstillingerne ’Vejen til Palmyra’ og ’Tacita Dean – Antigone’. Her koster indgang 60 kroner.

Når du er træt af at vandre rundt og kigge på skulpturer og klassiske, græske samlinger, kan du tage en slapper i Vinterhaven, hvor du både kan få en lækker frokost eller nøjes med et quickfix i form af kop kaffe og kage.

Glyptoteket har åbent fra 11 til 16, Dantes Plads 7, 1556 København

Har du stadig ikke styr på middagen, så frygt ej

Fleisch i Kødbyen

Slut året af på Fleisch i Kødbyen, hvor rammerne er uformelle og rå. Menuen består af både snacks, forret, hovedret, dessert og kransekage. Aftenen begynder mellem 18 og 20, hvor man ved ankomst får serveret østers og champagne. Til forret kan man vælge mellem torsk, ravioli med svampe og hummer. Hovedretten består af oksemørbrad med foie gras, og desserten er en Baked Alaska med passionsfrugtsorbet. Til sidst er der kaffe og kransekage. Der bliver ønsket godt nytår klokken 23, og festen kan med fordel fortsætte i Kødbyens natteliv. Mad og vin koster 1495 kroner. Billetter kan købes her.

Middag på Fleisch klokken 18 til 23, Slagterboderne 7-9, 1716 København

Ravnsborgsgade Vinbar

I stedet for forhastet – og i sidste øjeblik – at tage i supermarked med resten af København for at få styr på nytårsmiddagen, så læn dig tilbage på Ravnsborg vinbar og få serveret hele molevitten. Aftenen begynder med Majestætens nytårstale fra 17.45 og velkomstbobler. Herefter er der en appetizer i form af østers efterfulgt af hummer i en friskbagt croissant, og som om det ikke skulle være nok, bliver der også serveret versterhavstorsk med dansk tang og røget kartoffel. Af kød serveres der sortfodsskinke, tartar af øksemørbrad og krondyrfilet. Til dessert er der champagnemousse på menuén. Hele arrangementet koster 1100 kroner.

Køb din madbillet her.

Nytårsmiddag på Ravnsborg vinbar klokken 17.45 til 23.00, Ravnborggade 19, 2200 København.

JA-DA Nytår

Er dit netværk i København begrænset? Så tag til nytårsfest alene og mød nye mennesker. Ventilen, der støtter ungdommen i at blive mindre ensom, holder fest for unge mellem 15 og 30 år i uKirke på Vesterbro.

Her vil deltagerne i fællesskab pynte op til en brag af en fest, der vil være lækker middag og fest. Det koster 50 kroner at deltage, hvilket inkluderer entré, middag, underholdning og aktiviteter.

Køb billet og se mere her.

Nytårsmiddag og fest klokken 17 til 03, Dannebrogsgade 53, 1660 København.

Mangler du bare festen?

Dans dig ind i det nye år på Dronning Louises Bro

Traditionen tro forvandles Dronning Louises Bro til en kæmpe nytårsfest. Festen varer fra 23 til 02, og der blive sat en billig bar og scene op. Det er Diskotek Nørrebro og Affiliated, der står bag arrangementet.

Se mere på Facebook

Fest på Dronnings Louises Bro klokken 23 til 02.

Fri entré på Dexters

Cocktailbaren Dexters holder nytårsfest fra klokken 21 til 05, og der er fri entré. Der vil være DJ’s, der spiller dancehall, afro og R&B, så der er linet op til en aften på dansegulvet. Der er mulighed for at købe forskellige pakker med forskellig spiritus og kransekage. Se mere på Facebook.

Nytårfest på Dexters, Åboulevarden 9ab, 1635 København

Technofest i 22 timer

Kulturshot hoster nok den vildeste nytårsfest på Refshaleøen. Den varer nemlig i – hold fast – 22 timer. Det er væsentligt, at du kan lide Technomusik, for der bliver ikke spillet andet i de mange timer. Løjerne foregår i Hallen i Skoven, hvor der er god plads. Der kommer DJ’s fra hele verden, heriblandt Josephine Wedekind, Rasmus Ecco, Fremond, Solace Aim Nut, Arya Toor og DJDescroix.

Der er mulighed for både at købe billetter til 31. december og 1. januar, men du kan også købe en billet til alle 22 timer. Den koster 280 kroner.

Se mere på Facebook-eventet

Technofest 31. december klokken 22 til 1. januar klokken 20, Refshalevej 185, 1431 København

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Mindeord: Journalist og lokal ex-politiker Jan Michaelsen er død

Drengene fra Praqua elsker Nordvest og ønsker, at flere vil komme til bydelen og se, hvor rart der er.

Nytårshilsen: mere glæde og kærlighed – og hvide sneaks