Thomas Nørgaard har tidligere været træner i superligaklubben Lyngby.
Thomas Nørgaard har tidligere været træner i superligaklubben Lyngby. - Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Danny Jungs afløser er fundet: Tidligere Superliga-træner skal stå i spidsen for B.93

B.93 har indgået en aftale på to et halvt år med den tidligere træner for Lyngby, Thomas Nørgaard. Han skal stå i spidsen for klubbens fodboldherrer i 2. division.

B.93 har sat navn på den cheftræner, der skal stå i spidsen for klubbens bedste mandlige fodboldspillere i 2. division.

Navnet er Thomas Nørgaard, og den 37-årige træner har tidligere stået i spidsen for Lyngby i Superligaen.

»Vi er stolte af at kunne tiltrække en kapacitet som Thomas Nørgaard til at stå i spidsen for klubbens 2. divisionshold. Jeg er helt overbevist om, at Thomas er det helt rigtig match i relation til at kunne bringe 1. herresenior og klubben videre til det næste skridt i udviklingen,« siger formand for den professionelle afdeling i B.93, Lars Lüthjohan Jensen i en pressemeddelelse.

»Vi har en meget spændende trup med unge spillere, som er rekrutteret primært fra vores eget akademi. Nu er tiden kommet til at få skabt en tydelig struktur og et klart udtryk, som på sigt vil skabe de resultater, som hidtil er udeblevet,« siger han.

Stort potentiale

Thomas Nørgaard tiltræder ved årsskiftet og er tilknyttet klubben frem til 30. juni 2022.

»Jeg er meget glad for at komme til B.93. Klubben er kendt for de mange talenter, men også for at være et godt sted at være træner. Det er en klub med stort potentiale og det har jeg fået bekræftet via de – efterhånden ret mange kampe – som jeg har set med holdet,« siger Thomas Nørgaard og fortsætter:

»Ledelsen og jeg har haft gode samtaler og jeg ser meget frem til at være cheftræner i B.93. Som fodboldelsker har jeg altid været glad for B.93, og klubben har altid haft en vigtig position i dansk fodbold,« siger han.

Central rolle

Thomas Nørgaard vil få en helt central rolle i klubbens udvikling rent sportsligt, lyder det fra B.93.

»Jeg tror, at det netop er en af de faktorer, som har gjort at Thomas har valgt B.93 frem for en af flere højere rangerede klubber, som var interesseret i at tilknytte ham,« siger Lars Lüthjohan Jensen i pressemeddelelsen.

»Den udvikling vi har haft i samarbejdet mellem akademiet og 1. holdet de seneste par år har været fremragende, og vi skylder en stor tak til vores dygtige og dedikerede elitetrænere, ikke mindst vores talentchef Martin Jensen. Akademiet får nu med vores nye cheftræner en stor kapacitet, de kan læne sig op ad.«

Thomas Nørgaard erstatter Danny Jung, hvis kontrakt udløb den 31. december 2019.

Der arbejdes fortsat på at finde en eller flere assistenter.

»Der er flere spændende kandidater i spil,« lyder det fra klubben.

LÆS OGSÅ: B.93 siger farvel til Danny Jung

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
‘Alle har selvfølgelig et ansvar for selv at række ud efter fællesskaberne, men til gengæld kræver det også, at vi i vores fællesskaber er parate til at åbne op og invitere de mennesker ind, der lige nu står udenfor,’skriver Mirka Mozer i sin nytårshilsen til Nørrebro/Nordvest Bladets læsere.

Nytårshilsen: Vi har brug for vores stærke fællesskaber

Bøger på udstilling.

Udstilling for børn: Hvilke bøger er bare de bedste at læse igen og igen