Limfjordsøsters med champagne og caviar
Limfjordsøsters med champagne og caviar - Foto: PR-foto

Østers og dyreryg: Stadeholdere giver gode tips til nytårsmenuen

Har du endnu ikke fået styr på nytårsmenuen? Tre stadeholdere fra Torvehallerne giver deres bud på lækre retter til årets sidste aften.

Knapt har vi rejst os fra juledagenes sidste julefrokost før festmåltidet nytårsaften trænger sig på. Har du endnu ikke besluttet dig for, hvad menuen skal bestå af, så er tre af stadeholderne fra Torvehallerne klar med hver deres bud.

Bud på menuen til nytår:

FORRET: LIMFJORDSØSTERS MED CHAMPAGNE OG CAVIAR

Opskriften er udviklet af Patrick Lund-Nielsen og Tommy Raabo Fischer fra HAV

Du skal bruge:

6 små limfjordsøsters fra Venø

2 dl champagne

2 dl piskefløde

Dild

Vindruekerneolie

30 g rogn Oscietra

Fremgangsmåde:

Champagnen reduceres til ca. halv mængde og tyknes let med fløden. Sæt det i køleskabet, så det kan køle af.

Dild og vindruekerneolie blendes og sigtes.

Østers åbnes og løsnes fra skallen. Tjek dine åbne østers for små skaller og fjern dem, hvis der er skaller.

Champagnesaucen hældes på østers, ca. 2 tsk. per østers.

Caviaren kommes på til sidst, og der er ingen grund til at spare på den.

Burrata med syltet citron

Burrata med syltet citron – Foto: PR-foto

FORRET: BURRATA MED SYLTET CITRON

Opskriften er udviklet af udviklet af kok og butiksleder Denny Vangsted, Omegn & Venner

Du skal bruge:

En halv til en hel burrata pr. person

1 citron, frossen

½ dl sukker

½ dl lagereddike

½ dl vand

Salt

Peber

En krydderurt (fx oregano)

Fremgangsmåde:

Citronen fryses ned et døgn før brug. Citronen tages ud af fryseren 30 minutter før den skal skæres. Citronen skæres i tynde skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv (pas på fingrene!).

Sukker, eddike og vand koges op til en lage. Sluk for gryden og lad det stå i 1o minutter.

Lagen hældes over citronskiverne. Sæt citronskiverne og lagen på køl i minimum et døgn inden brug (kan holde sig i laaaang tid).

På dagen, hvor du skal servere retten, tager du burrataen og lægger de syltede citronskiver på toppen af burrataen. Pynt med din yndlingskrydderurt – oregano eller merian fungerer rigtigt godt. Husk salt og peber.

HOVEDRET: DYRERYG MED VILDTSAUCE

Opskriften er udviklet af Jan Lund, slagter og direktør i Slagter Lund.

Du skal bruge (til 8 personer):

1 dyreryg à ca. 3 kg

Vildtsauce:

2 kg kalve/okse/vildtben – én slags eller en blanding

200 g bacon i tern

Ribsgelé efter behag

3-4 dl piskefløde

Blåskimmelost efter behag

Maizena majsstivelse

Salt, peber

Fremgangsmåde:

Brun benene i ovnen ved 220°. Brun baconternene gyldne
i en gryde og tag dem op. Læg de brunede ben i gryden og tilsæt vand, så det lige dækker. Lad simre et par timer. Tag benene op og si skyen. Har du meget sky, så kog den ind uden låg til ca. 1 liter. Smag til med ribsgelé, salt og peber og montér med fløde. Smuldr blåskimmelost i og jævn saucen med majsstivelse udrørt i lidt vand til passende konsistens. Lad den koge igennem et par minutter. Saucen kan sagtens laves flere dage i forvejen.

Befri rygfileterne for sener og hinder og løsn fileterne fra det lodrette rygben med en skarp udbenerkniv. Start lodret og
før kniven bag om fileten ned langs rygbenet. Fileterne skal fortsat sidde fast på de vandrette ribben! Sæt dyreryggen i en bradepande med bagepapir, så den ikke brænder fast. Drys med salt og hæld 2-3 dl vildtsovs over, så fileterne er dækket. Sæt bradepanden i ovnen ved 220° varmluft 30-40 minutter. Vip én af fileterne lidt ud fra benet og se, om den er stegt tilpas – gerne rød, men ikke rå.

Lad ryggen hvile et kvarter inden tranchering. Skær fileterne helt fri af ryggen i ét stykke hver og derefter i skiver på skrå. Læg skiverne tilbage på benet og servér med baconternene på.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Kirsten Lindberg Andersen, formand for Ørestads Parkeringsforening og talskvinde for de fire borgere, der har stævnet Københavns Kommune og staten.

Retssag om Ørestads parkeringspriser forsinkes

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men den hvide plet er en bordtennisbold der netop er fløjet over nettet nede i Frederiksberg Bordtennisklub. I et hårdt smash kan en bordtennisbold opnå en fart på ca. 150 km/

Undgå demens: Gå til bordtennis på Frederiksberg