Franciska Rosenkilde.
Franciska Rosenkilde. - Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

NYTÅRSHILSEN: Vi ser frem til et år i kreativiteten og litteraturens tegn

Af Franciska Rosenkilde (Alt), kultur- og fritidsborgmester

Året 2019 har været spændende og indholdsrigt. Jeg vil huske tilbage på et år, hvor bæredygtighed – heldigvis – har været ét af de helt centrale emner. I år var København blandt andet vært for C40-klimatopmødet, og vi kunne fremlægge Københavns Kommunes nye ambitiøse mad- og måltidsstrategi, der forpligter København til at gå forrest i kampen for mere klimavenlige løsninger. En strategi jeg er stolt over at have været initiativtager til. I dag er op mod 90 procent af de kommunale måltider allerede økologiske. Med strategien vil vi nu også målrettet arbejde for at reducere madspild og mængderne af kød i de 70.000 måltider, kommunen dagligt serverer.

I 2019 kunne vi også åbne dørene for Københavns største keramikværksted. Det populære keramikværksted i Vesterbro Bibliotek og Kulturhus blev udvidet til næsten dobbelt størrelse for 1 mio. kroner. Og en stor tak til alle de ildsjæle, der har banet vejen, at vi i dag står med et kreativt åndehul. Det glæder mig, at endnu flere nu får mulighed for at prøve kræfter med at dreje ler og opleve det frirum, som den kreative proces skaber.

I det nye år er det Vesterbro børnebiblioteks tur til at blive opgraderet. Læselyst, sproglig udvikling og legende tilgang til litteratur er tænkt ind i udviklingen af det nye børnebibliotek. Jeg glæder mig til at se det nye børnebibliotek stå klar til byens yngste læseheste og dem, der har lyst til at bruge bibliotekets rum.

Kultur er afgørende for vores evne til at reflektere, definere og udvikle os selv og vores samfund. Jeg glæder mig derfor til et nyt år, hvor vi styrker de kulturelle fællesskaber og sammen skaber en bæredygtig fremtid.

Godt nytår til jer alle.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Nordbro ligger lige ved siden af Nørrebro Station og har en pragtfuld udsigt over byen

Nytårsvandring i 96 meters højde

Torsdag aften blev cyklister, biler og busser angrebet med fyrværkeri på Nørrebro.

Efter beskydning med fyrværkeri: Politiet sætter ekstra ressourcer ind