Torsdag aften blev cyklister, biler og busser angrebet med fyrværkeri på Nørrebro.
Torsdag aften blev cyklister, biler og busser angrebet med fyrværkeri på Nørrebro. - Foto: Presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix

Efter beskydning med fyrværkeri: Politiet sætter ekstra ressourcer ind

Politiet fortsætter målrettet indsats efter flere dage med farlig brug af fyrværkeri på Nørrebro. Mange betjente på gaden, varsler chefpolitiinspektør.

De seneste dage har en gruppe børn og unge fyret fyrværkeri af rettet mod hinanden og forbipasserende på Nørrebro. Billeder og videoer har vist, hvordan cyklister, busser, biler og bygninger er blevet beskudt med fyrværkeri.

»Det er en fuldstændig uacceptabel og kriminel opførsel og noget, vi tager meget alvorligt. Derfor sætter vi også målrettet ind i forhold til dem, der står bag. De skal holdes ansvarlige,« siger chefpolitiinspektør i Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov, i en pressemeddelelse.

Snak med forældre

Politiets indsats består blandt andet af efterforskning – f.eks. via brug af videoovervågning af episoder fra de seneste dage. Derudover blev en del personer registreret af politiet onsdag aften – deriblandt flere mindreårige.

Alle disse får i dag besøg af politiet, som vil tage en snak med dem, og i særdeleshed deres forældre, om hvad de risikerer, hvis de udsætter andre for fare, eller forårsager personskade gennem hensynsløs opførsel med fyrværkeri.

Politiet tilbageholdt torsdag aften en række unge mennesker efter affyring af fyrværkeri mod personer og biler på Nørrebro.

Politiet tilbageholdt torsdag aften en række unge mennesker efter affyring af fyrværkeri mod personer og biler på Nørrebro. – Foto: Presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix

Op til otte års fængsel

»Det er ingen leg, det her. Der er en straframme på op til otte års fængsel, når man udsætter andre for fare på denne måde,« siger Jørgen Bergen Skov.

Et andet væsentligt budskab, der bliver viderebragt gennem det forebyggende arbejde, er, at man kan risikere, at man sammen med sin familie bliver sat ud af sit hjem, hvis man bor i en lejebolig og bliver dømt for at gøre skade på andre på den her måde.

»Vi har selvfølgelig ikke en forventning om, at forebyggende snakke alene er nok til at undgå en gentagelse af i går. Derfor sætter vi ekstra ressourcer ind, og borgerne på Nørrebro kan derfor i de kommende dage forvente at se mange betjente på gaden,« siger Jørgen Bergen Skov.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Franciska Rosenkilde.

NYTÅRSHILSEN: Godt nytår, Amager – vi glæder os til at gøre en forskel for bydelens børn

Anerkendelsesprisen bliver uddelt af Christianshavns Lokaludvalg

De 9 vindere af Anerkendelsesprisen 2019 er fundet