Der er ikke andet end god energi og godt humør, når der danses på plejehjemmet OK-Lotte.
Der er ikke andet end god energi og godt humør, når der danses på plejehjemmet OK-Lotte. - Foto: Martin Sørensen

»Vi skal danse boogie woogie«

Glæden til dans findes frem hver anden uge hos OK-Lotte, når huspianisten Allan Steen slår tonerne an til dans. Forleden blev dansegulvet delt med ældre danseglade fra plejehjemmet Akaciegården der var på besøg.

»Vi springer op, når vi hører Københavner-marchen. For man bliver så glad af at danse,« smiler beboeren Iris, der glæder sig til formiddagens dans på plejehjemmet OK-Lotte på Borgmester Fischers Vej.

Uden for er vejret koldt og trist, men inden for er der højt humør rundt om kaffebordet, mens beboerne venter på, at huspianisten Allan Steen skal ankomme.

Fysioterapeut Neel Sass Petersen står for dansen sammen med sin kollega Maja.

»Vi byder op til dans og alle kan danse med. Vi hjælper de beboere, der har lidt svært ved at holde balancen,« fortæller Neel med et smil.

Det er mandag formiddag og i dag kommer der gæster til dansen, så dansegulvet bliver fyldt godt på. Det er beboere fra plejehjemmet Akaciegården, der har meldt deres ankomst.

Danser i en times tid

Iris glæder sig til at skulle danse, hun har som flere af beboerne gået til dans, da hun var barn.

»Jeg kan huske, at jeg ikke fik en ny kjole hver år, selvom jeg smed mig på gulvet og skabte mig. Jeg blev på et tidspunkt hjælper på danseskolen, hvor jeg hjalp børnene, der gik til dans,« smiler Iris, der elsker at danse.

Stemningen er fin og humøret er højt, og selv om gennemsnitsaldren rammer 85 år, så kan både bentøjet og det gode humør være med.

Gerthi på 87 år sidder og smiler, mens hun fortæller:

»Jeg gik til dans hos Andersen & Jensen på Frederiksberg. Vi skulle jo have dansekjole på, så det var ikke helt billigt.«

Det er hverken standarddanse eller latinamerikanske udgaver af dans, der er på programmet denne formiddag.

»Vi skal danse boogie woogie,« lyder det fra Iris.

En lille indmarch

Pludselig triller en lille bus op foran OK-Lotte. Det betyder, at gæsterne fra Akaciegården er ankommet, så dansen kan snart begynde.

Så er der afgang til salen ved siden af, hvor klaveret står klar til, at huspianisten Allan Steen slår den første tone an.

»Lad os gøre som vi plejer og starte med en lille indmarch,« siger han og slår tonerne an til københavner-marchen, og snart er dansegulvet fyldt godt op.

Ingen bliver bænkevarmere under dansen, da både personalet og beboerne er søde til at række hånden frem og hjælpe hinanden ud på dansegulvet.

Der er masser af tid og ingen jag, og når der kan synges med på stroferne, så sker det også.

Det er svært ikke at smile, når man ser de dansende par på gulvet. Der er så meget god energi og glæde overalt.

Alle danser med alle på OK-Lotte,

Alle danser med alle på OK-Lotte, – Foto: Martin Sørensen

Ella og Monna ligner to slyngveninder på vej i byen, da de med hinanden arm ved arm danser og synger med på en Kim Larsen-sang.

Rollator ingen hindring

Hverken kørestol eller rollator er en hindring på dansegulvet, og kigger man rundt på de, der lige tager et pusterum, så er der smil overalt.

Og så kommer den endelig, den flere har ventet på ’boogie woogie’.

»Er I klar?,« spørger Allan Steen og synger for.

»Så tager I det ene ben frem, så tager I den ene ben tilbage, og så ryster I det lidt, og så gør I boogie woogie, og så går I omkring. Åh, boogie woogie woogie,« synger alle med, mens der holdes styr på både at ryste ben, mave og hoved.

Beboere fra Akaciegården var på besøg.

Beboere fra Akaciegården var på besøg. – Foto: Martin Sørensen

Dans er et hit

Tiden flyver og der hygges på dansegulvet, hvor beboerne på OK-Lotte og Akaciegården og ikke mindst personalet får sig en svingom med hinanden.

Der er ingen tvivl om, at dansestunden hos Lotte er et klart hit.

»Jeg er så glad for at danse,« lyder det fra en af ’oversidderne’, der efter flere dansetrin på gulvet lige skal have pulsen ned igen.

Næste dansehygge-time er om to uger, og mon ikke at de fleste tager en omgang til på dansegulvet til tonerne af danseglade-sange?

Der er både pardans og dans i rundkreds på gulvet.

Der er både pardans og dans i rundkreds på gulvet. – Foto: Martin Sørensen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Seks lokale elever er udvalgt til UP-dagen.

Ungdomsparlamentsdag: Lokale unge indtager Christiansborg

Frank Jensen på besøg i Café Klare efter beslutningen om at placere tilbuddet under faste udgifter på budgettet.

Vesterbros største sejre (1/3)