Historien om Bispeengbuen blev den mest læste på Nørrebro/Nordvest Bladet i 2019. Historien tog dog efterfølgende en uventet drejning, og det er på nuværende tidspunkt stadig uvist, om buen rives ned eller består.
Historien om Bispeengbuen blev den mest læste på Nørrebro/Nordvest Bladet i 2019. Historien tog dog efterfølgende en uventet drejning, og det er på nuværende tidspunkt stadig uvist, om buen rives ned eller består. - Foto: Dan Møller

Her er Nørrebro/Nordvest Bladets tre mest læste historier i 2019

Bispeengbuen, Isam B. og Ghita Nørby har hovedrollerne i de tre mest læste historier på Nørrebro/Nordvest Bladet. Her får du et lille sammendrag.

1. Regeringen åbner pengepungen: Nu skal Bispeengbuen rives ned

Betonbuen, der deler Nørrebro og Frederiksberg har måttet lægge øre til meget kritik den seneste tid. For mens nogle få holder af den og mener, at den har en arkitektonisk værdi, der er værd at værne om, ønsker mange borgere at få levnet fra 1972 jævnet med jorden for i stedet at åbne Ladegårdsåen og føre trafikken i en underjordisk tunnel.

I maj meldte regeringen med finansminister Kristian Jensen (V) i spidsen så ud, at staten vil finansiere en tredjedel af den milliard kroner, det vil koste at rive Bispeengbuen ned og fritlægge dele af Ladegårdsåen. Og det var der mange af jer, der gerne ville læse mere om, hvilket gør denne historie til den mest læste på Nørrebro/Nordvest Bladet.

Men men men….historien slutter ikke dér. For siden blev den påkrævede hovedrenovering af broen i al ubemærkethed udskudt. Buen stod til at skulle gennemgå en hovedrenovering i 2020-21, men nu viser det sig, at Vejdirektoratet, der hører under Transport-og Boligministeriet, i hvert fald siden januar har opereret med en anden og langt senere frist for hovedrenoveringen af Bispeengbuen, nemlig år 2031-32.

Det betyder, at beslutningen om, hvad der skal ske med Bispeengbuen, ikke haster nær så meget, som lokale beboere, politikere og interessegrupper har troet. Om buen består eller bliver revet ned – ja, det vil tiden vise.

2. Isam B. skriver ramadan-sang til Højskolesangbogen

Isam B.¿s ramadansang som et bud på en ny sang til Højskolesangbogen skabte stor debat. Historien blev den anden mest læste på Nørrebro/Nordvest Bladet i 2019.

Isam B.¿s ramadansang som et bud på en ny sang til Højskolesangbogen skabte stor debat. Historien blev den anden mest læste på Nørrebro/Nordvest Bladet i 2019. – Foto: Martin Sørensen

’Rør blot ikke ved min gamle jul…’, lyder teksten til julesangen ’Sikken Voldsom Trængsel og Alarm’. Men det er ikke kun julen, mange ikke ønsker, der skal ændres ved. Der er så sandelig heller ikke nogen, der skal komme med en sang, der har relation til islam, og forvente, at den skal indgå i Højskolesangbogen.

Sådan gav debatten genlyd, da vi skrev historien om det tidligere medlem af Outlandish Isam B., som på Højskolesangudvalgets opfordring havde bidraget med en ny sang til Højskolesangbogen i samarbejde med tre andre sangskrivere. Det kom der sangen ’Ramadan i København’ ud af. En sang om det fastende København,.

»Højskolesangbogen mangler lyden af det brune Danmark. Noget af det urbane. Et udtryk for os danskere, som har nogle andre rødder,« sagde Isam B.

Sangen fik hård kritik hos Dansk Folkeparti, som i et opslag på Facebook gjorde det klart, at den ikke passer ind i sangbogen.

’Nej, nej nej! En ramadan-sang hører ikke hjemme i den danske højskolesangbog. Er du enig? Ja eller nej?’, skrev partiet i opslaget, som efterfølgende fik tusindvis af reaktioner og kommentarer samt hundredvis af delinger.

Højskolesangudvalget skal i det nye år beslutte, om de vælger at bruge Isam B.’s bud på en ny, urban sang til Højskolesangbogen.

Historien blev den anden mest læste historie i årets løb på Nørrebro/Nordvest Bladet.

3. Ghita Nørby-forestilling ramt af 3. Ghita Nørby-forestilling ramt af Facebook-storm

På Nørrebro Teaters Facebook-side rasede en shitstorm, da der blev gjort reklame for en ny forestilling med Ghita Nørby, som kort forinden havde overfuset en journalist på Radio 24syv.

På Nørrebro Teaters Facebook-side rasede en shitstorm, da der blev gjort reklame for en ny forestilling med Ghita Nørby, som kort forinden havde overfuset en journalist på Radio 24syv. – Foto: PR-foto

Da Nørrebro Teater i marts reklamerede for forestillingen ’Musik og eventyr’, som skuespiller Ghita Nørby har skabt sammen med den verdensberømte blokfløjte-virtuos Michala Petri og guitaristen Lars Hannibal, fik det stor opmærksomhed på Facebook. Kort forinden havde Ghita Nørby nemlig medvirket i en radioudsendelse på nu lukkede Radio 24syv, hvor hun flere gange overfusede journalist Iben Marie Zeuthen.Og det havde folk noget svært ved at se bort fra. Under Nørrebro Teaters Facebook-opslag, der reklamerede for forestillingen, rasede mange over skuespillerindens opførsel i radioudsendelsen.På Nørrebro Teater understregede, at de, kritikken til trods, ikke kunne mærke de negative reaktioner på billetsalget, ligesom der heller ikke var nogen, der krævede at få refunderet deres billetter. Historien interesserede mange af jer og gør historien om teatrets forestilling med Ghita til den tredje mest læste historie på Nørrebro/Nordvest Bladet i 2019.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Du kan vinde en julekurv i december 2029, hvis du gætter rigtigt på, hvad der sker i løbet af tyverne på Østerbro. FOTO: Thomas Frederiksen

Gæt med: Hvad sker der i det næste årti?

Turistbusserne i København var noget, som kunne sætte gang i debatten.

Det talte vi om i 2019: Her er årets mest debatterede historier