I dette debatindlæg svarer plandirektør i Movia Per Gellert på den kritik, som Anne-Lise Biehl fremførte i minby.dk/Frederiksberg Bladet torsdag 5. december. Arkivfoto: Martin Sørensen.
I dette debatindlæg svarer plandirektør i Movia Per Gellert på den kritik, som Anne-Lise Biehl fremførte i minby.dk/Frederiksberg Bladet torsdag 5. december. Arkivfoto: Martin Sørensen.

Debat: Movia mener, at der fortsat er gode busforbindelser på Frederiksberg

Per Gellert

Plandirektør i Movia

Anne-Lise Biehl skriver i minby.dk/Frederiksberg Bladet torsdag 5. december, at busdriften omkring Vodroffsvej er blevet slået tilbage til oldtiden, efter Nyt Bynet startede 13. oktober. Den kritik er vi i Movia kede af.

Fra Vodroffsvej har man adgang til flere buslinjer, som giver gode forbindelser til både Frederiks-berg, Indre By og tog, blandt andet til lufthavnen:

Fra Vodroffsvej kan man med linje 31 i retning mod Vanløse køre gennem Frederiksberg til Ålekiste-vej i Vanløse, og med linje 31 i retning mod Kastrup St. kommer man gennem Indre By og ud til Kastrup Station. Linje 31 stopper ved Københavns Hovedbanegård, hvor der kan skiftes til tog til luft-havnen.

Linje 31 har lige så mange afgange, som den tidligere linje 9A havde på Gammel Kongevej i myldreti-den. Men det er korrekt, at der er færre afgange midt på dagen og om aftenen, hvor buslinjen benyt-tes mindre.

Fra Vodroffsvej kan man også tage linje 26 i retning mod Valby, som kører til Valby Langgade og i retning mod Skt. Annæ Plads og komme gennem Indre By.

Tilsammen har linje 31 og linje 26 otte afgange i dagtimerne og seks afgange om aftenen.

Dertil kommer linje 71, som er en af de Frederiksbergbusser, som Frederiksberg Kommune har indsat for at give mobilitetsservice til lige netop ældre og gangbesværede.

Vesterbrogade har ganske rigtigt ikke A-bus-betjening på hele strækningen mellem Pile Allé og Værnedamsvej.

Det er ikke en permanent situation, men skyldes at Platanvej er lukket, mens vej og busstop etableres, og bygningen over den nye metrostation gøres færdig.

Når Platanvej åbner igen, vil linje 7A også køre på Vesterbrogade mellem Pile Allé og Platanvej.

Man kan se rutekort for linje 31 og linje 26 på DOTs hjemmeside.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Fra alle os…: Rigtig glædelig jul til hele Valby og Sydhavnen

Tivolis gæster kan se frem til et par farverige dage, når Carstensens Have byder på fyrværkerifestival.

Fyrværkerifestival: Tivoli klar med årets bedste knald