I 2017 blev 5A erstattet med den mere miljøvenlige 5C
I 2017 blev 5A erstattet med den mere miljøvenlige 5C - Foto: Michael Paldan

På få år: Forureningen fra Københavns busser er mere end halveret

De københavnske busser har udledt 67 procent færre skadelige partikler og mindre NOx siden 2014. Det vil sige, at forureningen fra busserne i København er mere end halveret på fire år. Det skriver Københavns Kommune Økonomiforvaltningen. Den store ændring skyldes, at 48 nye elbusser har erstattet de mere forurenende busser, der tidligere har krydset byen. Københavns Kommune kan også meddele, at der er fem nye elhavnebusser på vej, således at forureningen kan formindskes endnu mere.

»Luften i København skal være så ren, at man kan trække vejret frit uden at skulle bekymre sig om sit eller sine børns helbred. Derfor har vi de seneste år investeret massivt i grøn omstilling af vores kollektive trafik. Udledningen af nogle af de værste kilder til kræft- og luftvejssygdomme er nedbragt markant, men vi skal have sat endnu mere skub i udviklingen,« siger overborgmester Frank Jensen (S).

Det er målet, at alle busruter i København skal køre på el eller andre miljøvenlige former for energi frem mod 2025.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Lokalpolitiker David Munis Zepernick mener, at uddannelsesinstitutionen CBS‘ beslutning om at bortvise introvejledere er forkert.

DEBAT: CBS skyder gråspurve med kanoner

Fra kåringen af ‘Årets Amagerbutik 2018’, hvor Broders løb med kåringen.7

Her er årets Amagerbutik-kandidater